sreda, 24. avgust 2011

10 vprašanj za SEC #2

Prejšnji mesec sem predstavil prvih pet vprašanj o dogajanju v konferenci SEC, tokrat je na vrsti preostalih pet. Medtem se začetek sezone hitro bliža. Prvi pomembni dvoboji so že skoraj tu. Nekateri od njih bodo odigrani že prvi vikend v septembru.

Ali bo Auburn lahko preprečil padec?
Odgovor je zelo preprost. Seveda ne. Tudi če bi igrali z isto ekipo, bi zelo težko ponovilo sezono brez poraza. Veliko igralcev iz lasnke zmagovalne ekipe je končalo college kariero in tako je slabši rezultat neizbežen. 99 % dajem možnosti za odgovor NE.

Ali bo Georgia konkurenčna za vrh?
Dejstvo je, da Bulldogsi igrajo v slabši od obeh divizij konference SEC. Nasprotniki so Florida, South Carolina, Kentucky, Tennessee in Vanderbilt. Najuspešnejši ekipi zadnjih sezon sta Florida in South Carolina. Prva se še išče in vprašanje, če bo že letos našla pot na vrh. Spored za Georgio je malce lažji kot lani in letos bi ta ekipa morala zbrati več zmag in biti v igri za vrh. Veliko bo jasnega po prvih dveh tednih, Bulldogsi za začetek igrajo proti Boise State in South Carolini. DA, 65 %.

Kako bo izguba Ingrama, Jonesa in McElroyja vplivala na Alabamo?
Lani smo videli, da je že pripravljen nov RB (Richardson). McElroy ni nikoli bi najpomembnejši igralec ekipe, zato tudi ta izguba ne bi smela biti preveč usodna. Morda se bo še najbolj poznala odsotnost Jonesa, a v Alabami je vedno veliko dobrih igralcev, ki čakajo na svojo priložnost. Skoraj gotovo bo ta šola letos zbrala več zmag kot lani. Ne bo, 75 %.

Kateri trener sedi na najbolj vročem stolčku?
Mark Richt je morda izmed vseh pod največjim pritiskom. Vsekakor ni edini, od katerega se pričakuje odlična sezona, vendar Saban in Miles ob eni slabši sezoni ne bosta ob službo. Tudi na Floridi se vedno pričakuje veliko, a tam se zavedajo, da čez noč ne bo šlo. Georgia je tista ekipa, ki letos mora izkoristiti svoje priložnosti in končati zelo visoko.

Kdo bo igral v finalu konference?
Za konec torej ena konkretna napoved. Vemo, da je v college footballu karkoli zelo težko napovedati. Tu vsaka tekma šteje in le en napačna akcija lahko povsem obrne položaj na lestvici. Na zahodu se največ omenjata LSU in Alabma, slednja še malce več. Kljub temu mislim, da bo letos leto Tigersov. Na vzhodu bo Georgia blizu, a na vrhu bo končala South Carolina.


0 x komentirano:

Objavite komentar