sreda, 31. avgust 2011

Napoved: NFC South

Tokrat ponovno pogled v konferenco NFC, danes v divizijo na jugu. Odkar divizija obstaja ni še nobena ekipa uspela ubraniti naslova, prav tako je porazdelitev med ekipami zelo enakomerna. Carolina ima tri naslove, ostali po dva. Trenutno prevladujeta Atlanta in New Orleans in to se vsaj še eno sezono ne bo spremenilo.


Pogled v spored. Ekipe z juga bodo igrale proti moštvom divizij NFC North in AFC South. Celostno ne gre za najlažji spored, a kar nekaj ekip je premagljivih. Poglejmo še dve tekmi, ki sta različni ekipam iste divizije v letošnji sezoni.

Falcons: vs. PHI, @ SEA
Saints: @ STL, vs. NYG
Buccaneers: @ SF, vs. DAL
Panthers: @ ARI, vs. WAS

V tem delu je spored precej bolj enakomerno razdeljen glede na druge divizije. Vseeno bo za Falconse in Saintse malce težje.

NAPOVED

New Orleans Saintsi imajo v tej hitro spremenljivi diviziji najbolj stabilno ekipo. Lani so nesrečno izpadli v prvi tekmi končnice, letos bodo ciljali na precej več. V kratekm FA obdobju so v ekipo pripeljali nekaj pomembnih okrepitev in Brees bo znova lahko pogosto in uspešno metal žogo. NO (13-3).

Atlanta Falconsi so v letošnjem draftu vse stavili na izboljšanje napada, pozabili pa na obrambo, ki je bila glavni krivec za visok poraz v lanski končnici. Tudi napad je lahko še boljši, a lansko sezono bo zelo težko ponoviti. V najpomembnejših trenutkih se Ryan še ni dokazal. ATL (8-8).

Tampa Bay Buccaneersi so lani presenetili z nekaj tesnimi zmagami, vendar tako iz sezone v sezono ne gre zmagovati. Letos bo napak več in napad ne bo več imel toliko priložnosti v zadnjih četrtinah. Vseeno to ne bo katastrofalna sezona, le realna slika trenutne ekipe. TB (7-9).

Carolina Panthersi so predvsem po krivdi lastnika dve sezoni prespali. Sedaj bi radi čimprej višje, a čez noč ne gre. Newton bo poskušal narediti čimveč, vendar bodo začetki zelo težki. Prvič v zgodovini divizije bo ena ekipa dve leti zapored na zadnjem mestu. CAR (4-12).

ANKETA

Kdo bo prvak divizije?


0 x komentirano:

Objavite komentar