petek, 19. avgust 2011

Kdo brez končnice?

Za napovedi sezone je še malce zgodaj, zato tokrat o enem zelo zanimivem dejstvu. V zadnjih 13 sezonah vsakič vsaj petim ekipam ni uspelo ponoviti uvrstitve v končnico. To seveda ne pomeni, da je gotovo, da se bo to zgodilo tudi letos, a verjetnost je zelo velika. Tudi zato, ker je znova uveden salary cap. Sploh pa smo že navajeni, da je liga zelo izenačena in vsako leto nekdo močno preseneti, drugi močno razočara in podobno.

Torej, katerim petim ekipam od tistih, ki so lani igrale v končnici, to letos ne bo uspelo?

V AFC najbolj izstopa Kansas City. Lani so Chiefsi močno presenetili, ko so zmagali divizijo. Spored ni bil najmočnejši, izgubili so zelo malo žog in tako zbirali zmage. Letos bo precej težje, San Diego si tokrat ne bo mogel privoščiti ogrevanja v prvih tekmah. Druga ekipa, ki bi lahko ostala brez tekem po koncu rednega dela je New York. Jetsi so bili precej uspešni v končnici, vendar zanesljivih zmag v rednem delu ni bilo veliko. Bilo je kar nekaj srečnih zmag. Zanimiva je divizija na severu. Znova pričakujemo Baltimore in Pittsburgh na vrhu, a vsaj eni verjetno ne bo šlo tako dobro. Za korak nazaj dajem več možnosti Baltimorju, ki je zamenjal nekaj ključnih igralcev v napadu, obramba pa je še eno leto starejša.

V NFC začnimo na jugu. Mnogi pričakujejo Atlanto in New Orleans znova visoko, a ta divizija je morda najbolj nepredvidljiva v zadnjih letih. Vedno so velike spremembe. Atalnta je imela že lani nekaj težav v obrambi. Letos jih utegne biti še več, kar bo pomenilo precej slabšo sezono. Do sprememb lahko pride tudi na zahodu, kjer imajo vse štiri ekipe možnosti. Seattle bo imel precej težko delo. Chicago je velika uganka. Kot Jetsi so tudi Bearsi lani dobili nekaj tekem na zelo neprepričljiv način. Lahko, da bo obramba znova odlična. Če ne, bo to hiter padec za to ekipo. Philadelphia bo odvisna precej od Vicka. Če ta ostane v igri celo sezono, bo to verjetno dovolj za končnico.

Moja napoved danes. Pet ekip, ki ne bodo ponovile uvrstitve v končnico so: Chiefs, Jets, Bears, Falcons in Seahawks.

Kdo bo po vaše izpustil končnico? Glasujte v spodnji anketi. Možnih več odgovorov.


0 x komentirano:

Objavite komentar