torek, 23. avgust 2011

Torkov komentar #16

Predsezona je že na polovici, naslednji vikend se bo začela sezona college footballa. Dolgi premor se torej končuje. Prave tekme so pred vrati. O tem danes in o nekaterih zanimivih dogodkih ob igriščih.

Mirnejši drugi teden
Pred začetkom prvega tedna je bilo veliko navdušenja med vsemi, ki spremljamo NFL. Končno so se začele tekme. Tokrat je bilo malce drugače. Tudi QB novinci so bili v drugo precej slabši. V preteklih dneh sem objavil komentarje vse tekem: prvi dan, drugi dan, tretji dan, četrti dan in peti dan. Če poskusim združiti vseh 16 tekem, lahko rečem, da so med začetnimi postavami največ pokazali Patriotsi in Steelersi. Prvi so bili znova za razred ali dva boljši od svojih nasprotnikov. Pittsburgh je bil na obeh straneh žoge boljši od Eaglesov. Najmanj so pokazali Coltsi, ki so še vedno brez Manninga. Zelo slabo so se znova predstavili Bengalsi, ki bodo z Daltonom težko preživeli letošnjo sezono.

Čez dva dni naprej
V četrtek se bo začel že tretji teden letošnje predsezone. Kot vedno bo tudi tokrat to najpomembnejša pripravljalna tekma. Najboljši igralci bodo na igrišču ostali do sredine tretje četrtine. Že prvi dan bo zanimivo videti Eaglese in Brownse. V soboto bo sledilo nekaj standardnih obračunov. Giantsi in Jetsi v New Yorku, Bucsi in Dolphinsi na Floridi in še nekaj drugih, o katerih več v četrtek.

Johnson še vedno čaka
Larry Fitzgerald je dobil novo pogodbo (8 let, 120 milijonov) in izjemen RB Titansov Chris Johnson si verjetno želi podobnega zneska. Tako dolge pogodbe seveda ne bo dobil, saj vemo, kako kratke so večinoma kariere tekačev. Kljub temu pričakuje vsaj podobno povprečje. Sedaj je training camp končan, Johnsona pa še vedno ni v ekipi. Glede na izjave lastnika ekipe se zdi, da Titansi ne bodo pristali na tako visoko pogodbo, kar je po eni strani razumljivo, a morda vodi v napačno smer. GM ekipe je nedavno rekel, da se ne bo pogovarjal o pogodbi dokler ne vidi Johnsona trenirat. Chris je daleč najboljši igralec te ekipe. Brez njega bi bili Titansi v še večjih težavah. Ekipa zasluži ogromno denarja z njim. Če Johnson v začetku septembra ne bo na igrišču, bo to ena največjih napak za to franšizo v zadnjih letih. Velika napaka je že ta, da se niso dogovorili z njim dva ali tri tedne nazaj.

Pryor v Oakland
Terrelle Pryor je vendarl dočakal svoj draft. Izbrali so ga Raidersi v tretji rundi. Morda malce višje od pričakovanj, a Oakland izbora v četrti rundi ni imel in je zato raje pohitel. Sedaj Raidersi na naslednjem draftu nimajo izborov v drugi, tretji in četrti rundi. Morda bodo kasneje dobili nekaj dodatnih izborov zaradi izgube prostih igralcev. Za Pryorja se je dokaj dobro razpletlo. Grozil mu je scenarij, po katerem sploh ne bi smel sodelovati v draftu. Sedaj je odšel je v Oakland, kjer bo že naslednjo sezono morda imel možnost za igranje v prvi ekipi. Seveda je veliko odvisno od njega. V prejšnjih letih je pokazal, da lahko igra, a sedaj bližnjic ni več. Ekipe so tu veliko močnejše in čaka ga veliko dela. Oakland ima sedaj v ekipa dva podajalca, za katera je zapravil dva kar visoka izbora. Vsaj en se mora izkazati za dober izbor, sicer bodo spet na začetku.

Črna prihodnost za Miami
Najprej je bil USC, potem Ohio State, sedaj je na sceni Miami. Govorim seveda o kršitvah strogih NCAA pravil. Zanimivo, da nobena od teh treh šol ni iz SEC, kjer se igra najboljši nogomet in so vložki vedno največji. Tudi v tej konferenci ne gre vse gladko, a tako velikih kršitev v zadnjem obdobju ni bilo. Miami že nekaj sezon ne dosega dobrih rezultatov, sedaj jih čaka nekaj še težjih let. Razvedlo se je, da so od enega sponzorja igralci dobivali zajetne kupčke denarja, kar je prepovedano.

Kakšna bo kazen?
Verjetno jih čaka zmanjšanje števila štipendij in prepoved nastopnja na bowlih za nekaj sezon. Utegne se zgoditi, da bodo Canesi dobili še hujšo kazni kot si jo zaslužijo, saj je NCAA bila letos deležna ogromnih kritik pri ravnanju z Ohio State. Kot vemo, nekateri igralci so dobili prepoved igranja na petih tekmah v sezoni 2011, lahko so pa igrali na Sugar Bowlu letos januarja. Razlogi za to odločitev so izključno finančni. Miami bo tako še nekaj let ostal v povprečju in za vrnitev na vrh, katerega del so bili Canesi v preteklosi, bo treba še počakati. Podobno kot pri USC je tudi tu sporno, da bodo posledice čutili sedanji igralci in trenerji, ki s tem dogajanjem nimajo nič. Po drugi strani pa je tudi res, da se je vse to dogajalo pod okriljem šole in zato kazen mora biti. Ob tem dogodku se je znova postavilo vprašanje, če bi morali igralci biti plačani za igranje college footballa. Na prvi pogled bi to bilo dobro, a ves sistem bi se podrl. Bogate šole bi dobile še več dobrih igralcev in izenačenih tekem bi bilo veliko manj.


0 x komentirano:

Objavite komentar