torek, 9. avgust 2011

Torkov komentar #14

Prve tekme so pred vrati, drugi teden trgovanja s prostimi igralci ni postregel z velikanskimi presenečenji, vendar je prinesel nekaj zanimivih zgodb. Treningi so v polnem teku, novinci se bolj ali manj uspešno vključujejo v igro svojih ekip. Na lockout smo povsem pozabili.

Predsezona pred vrati
Končno! Do prve NFL tekme nas ločita le še dva dneva. Prve tekme predsezone bodo odigrana ta teden. O sporedu prvega tedna več v četrtek, vendar je že na prvi pogled jasno, katere tekme bodo pritegnile največ pozornosti. Pojustrišnjem se bodo pomerili Jaguarsi in Patriotsi. Prvi z Gabbertom začenjajo novo pot, drugi bodo na ogled postavili Ochocinca, Haynesworth ta teden še ne bo igral. V petek bodo z novim podajalcem začeli Bengalsi in Redskinsi. V soboto se bo prvič predstavil Cam Newton, prvi izbor letošnjega drafta, v tekmi proti Giantsom. Isti dan bo tudi tekma med Vikingsi in Titansi. Oboji so letos izbrali QB-ja visoko na draftu, vendar vsaj na začetku oboji začenjajo z izkušenejšima igralcema. Končno bomo videli igralce v akciji, čeprav še ne bo šlo zares. V prvih tekmah starterji ne igrajo veliko, vendar te tekme sporočajo, da je sezona blizu.

Jackson prišel, Johnson ne
DeSean Jackson se je včeraj vendarle pojavil na pripravah Eaglesov pred sezono, čeprav ima še vedno isto pogodbo. Druge izbire praktično ni imel, saj v nasprotnem primeru ne bi bil prosti igralec po koncu te sezone. Drugače je s Chrisom Johnsonom, ki ima še dve sezoni v pogodbi in prav tako zahteva večji dohodek. GM Titansov je sporočil, da ne bo nobenega dogovora dokler se Johnson ne pojavi v prostorih ekipe, kar pa se morda še ne bo zgodilo tako hitro. Vsekakor si glede na prikazano v zadnjih tekmah oba zaslužita več kot jima pripada po pogodbi, vendar je s holdoutom težko karkoli pridobiti. Še za tako dobrega igralca se lahko izpuščen pripravljalni kamp močno pozna. Lani smo videli, kako je bilo z Darrellom Revisom v začetku lanske sezone. Jackson bo letos zaslužil nekaj več kot pol milijona dolarjev, Johnson 800.000. Medtem so Eaglesi z novimi igralci sklenili nekaj več milijonskih pogodb, Titansi pa v ekipo pripeljali Hasselbecka, ki bo letos zaslužil skoraj 10 milijonov. Nov CBA prinaša nekaj pozitivnih sprememb, vendar še vedno ni vse idealno, to se vidi tudi na tem primeru.

Umenyiora na kolesu
Podobne težave ima tudi Osi Umenyiora, ki ima pogodbo, ki je veljavna še dve leti, vendar mu ta ni več všeč. Po odlični lanski sezoni je prepričan, da si zasluži boljšo plačo, vedar mu je Giantsi nočejo in tudi ne morejo dati. Razlog se skriva v salary capu. Umenyiora je prišel na skoraj vse treninge, vendar ni sodeloval z ekipo, temveč večino časa preživel na stacionarnem kolesu ob igrišču. Nekaj časa so ga poskušali poslati v drugo ekipo, vendar tu ni bilo uspeha. Na koncu bo verjetno ostal v New Yorku, dogovorili se bodo, da dobi nekaj dodatkov za vsak sack, za vsak fumble in tako bo imel Umenyiora priložnost, da si tekom sezone precej poviša svoje prihodke. Nekateri argumenti tega igralca so seveda razumljivi, vendar ni dolgo nazaj, ko je bil poškodovan in zato nima za seboj več odličnih sezon, le eno. Verjetno bi lahko dosegel več, če bi imel le še eno leto v pogodbi, tako pa bo letos igral, naslednje poletje pa spet od začetka.

Tebow ali Orton
Kako že pravijo? Če imaš dva podajalca je isto kot, da nimaš nobenega. Tako so razmišljali tudi v Denverju in nekaj tednov nazaj hoteli Ortona poslati v Miami, vendar tam niso bili pripravljeni plačati tako vioke cene kot so jo postavili Broncosi. Orton je tako ostal, treningi so se začeli in kmalu je postalo jasno, da imajo v Denverju samo enega QB-ja. Tebow je igral zelo slabo in Orton je hitro prevzel mesto prvega podajalca. Nekdanjemu zvezdniku Floride to seveda ni bilo všeč, saj mu je bilo pred sezono obljubljeno mesto v začetni postavi, a hitro se bo moral sprijazniti, da to ni več college. Enostavno se uresničujejo tiste napovedi, da Tebow še dolgo ne bo pripravljen za NFL, če sploh kdaj. Dejstvo je, da tako visoko nikoli ne bi smel biti izbran na draftu. Za Broncose bo bolje, da igrajo z Ortonom kot s kom drugim, čeprav nekateri pravijo, da bo Tebow enkrat moral igrati. Če ne bo pripravljen, pač ne bo igral, tako preporsto je to. Sedanje vodstvo ni krivo, da ga je Josh McDaniels izbral tako visoko.

Miami še vedno išče
Medtem Dolphinsi še vedno nadaljuejo z iskanjem pravega QB-ja. Že nekaj let ne najdejo podajalca, ki bi lahko igral na visoki ravni. Pred leti jim je ušel Brees, tokrat niso bili dovolj agresivni v boju za Ortonom. Ali bodo čez nekaj let obžalovali tudi to odločitev? Težko je reči, a Orton je vsekakor boljši od tistega, kar imajo sedaj. V ekipo so po neuspeli menjavi pripeljali Matta Moora. Gre za zanimivega igralca, ki je v sezoni 2009 igral dokaj solidno, lani v razglašeni Carolini ni imal veliko možnosti. Videli bomo, kako bo z njim letos. Menim, da lahko pozitivno preseneti in vsaj za nekaj časa obdrži to ekipo blizu povprečja. Kaj več bo v tej diviziji skoraj nemogoče.

Nadomestni draft bo
Nekaj časa ni bilo jasno, če bo letos izveden nadomestni draft. Sedaj je jasno, da bo. Drafto bo potekal bo 17. avgusta. Najbolj zanimiv igralec bo gotovo Terrelle Pryor. Njegova udeležba še ni uradna, vendar gre le za vprašanje dokumentov in liga bo gotovo poskrbela, da bo vse urejeno na tem področju. Zanimivo bo videti, kako se bodo ekipe odzvale na to priložnost. Ga bo izbrala ekipa brez podajalca ali kakšna s podajalcem, ki bo poskušala Pryorya držati nekaj časa v ozadju? Trenutno se mi zdi najbolj verjetna opcija Oakland, je pa vedno možno kakšno presenečenje.

Načrt v Washingtonu
Načrt gotovo obstaja. John Beck bo prvi QB. Eno leto bodo pri Redskinsih znova poslušali ogromno kritik. Čaka jih še ena neuspešna sezona. Morda res razmišljajo o draftu prihodnjo pomlad in Andrewu Lucku. Drugega scenarija trenutno ne vidim. Razumel bi, da to počne kakšna od ekip, ki komaj napolni stadion. Slabo sezono tam redkokdo opazi, tu bo povsem drugače. Lani so mnogi imeli občutek, da se s prihodom Shanahana in McNabba začenja napredek pa se to ni zgodilo. Letos je vsak dan bolj jasno, da napredek skoraj ni možen.


Aktualno na strani
Kmalu bo znan končni Power Rankings, ki smo ga izbirali zadnje tri mesece. Na sporedu bodo prve NFL tekme, nadaljevali bomo z izbori za tekmo leta, bliže se tudi letošnji Arena Bowl.

Posti zadnjega tedna:
Arena Bowl: Arizona - Jacksonville
Tekme leta, week 11
Najbolj priljubljene ekipe
Intervju: Mike Pereira
Tekme leta, week 10
QBR predstavljen
Arizona v velikem finalu
Edmonton prvič poražen
Tekme leta, week 9
Nov QB rating
Montreal prekinil niz porazov
Tekme leta, week 8
CFL, week 6
Intervju: Brian Billick
Tekme leta, week 7
Poteza tedna #5
Tekme leta, week 6


0 x komentirano:

Objavite komentar