torek, 30. avgust 2011

Napoved: AFC West

Čas je za tretjo napoved. Tokrat ostajam na isti strani neba kot včeraj, vendar sedaj pogled v konferenco AFC. V tej diviziji je v zadnjih letih največ dosegel San Diego, a v končnici odmevnejšega uspeha ni bilo. So pa tako kot v NFC West tudi tu v zadnjih 9 sezonah slavile divizijsko zmago vse štiri ekipe.


Najprej pogled v spored. Ekipe te divizije bodo igrale proti ekipam divizij AFC East in NFC North. Kar zahtevnih osem tekem. Obe diviziji sta vsaj malo močnejši od AFC West. Poglejmo še dve tekmi, ki sta različni ekipam iste divizije v letošnji sezoni.

Chiefs: @ IND, vs. PIT
Chargers: @ JAC, vs. BAL
Raiders: @ HOU, vs. CLE
Broncos: vs. CIN, @ TEN

Chiefsi bodo imeli v tem delu gotovo največ dela, Broncosom bo najlažje.

NAPOVED

San Diego Chargersi so v zadnjem obdobju znani po tem, da začnejo slabo in končajo precej bolje. Večinoma se jim je tak način izšel, lani ne. Letos si tako lahkega začetka ne bodo mogli več privoščiti in na vse bodo igrali že od začetka. Napad in obramba sta med najboljšimi v ligi, napak bo letos manj in San Diego bo zlahka osvojil divizijo. SD (13-3).

Denver Broncosi so lani povsem razpadli pod McDanielsom. Letos je krmilo prevzel Fox, ki je v preteklosti že delal v podobni situaciji in proti pričakovanjem dosegel nekaj lepih uspehov. Danes je v Denverju podobno. Nihče ne pričakuje veliko, Orton ni veliko ime, a za Foxov sistem bo dovolj dober. Obramba bo letos boljša, Denver neumnih napak ne bo več delal. DEN (8-8).

Oakland Raidersi so lani prvič po nekaj letih prišli do solidnega končnega izkupička, vendar letos sledi korak nazaj. Napad po tleh ni slab, a po zraku ne gre in manjko tega bodo zelo težko nadomestili. Obrambo je zapustil Asomugha, kar se bo močno poznalo. Lani so zmagali 6-krat znotraj divizije, letos bo teh zmag vsaj pol manj. OAK (6-10).

Kansas City Chiefsi so lani prijetno presenetili, letos jih čaka sezona streznitve. Spored bo tokrat precej težji in le z zmagami proti slabimi ekipami ne bo šlo. Druga odlika lanskega moštva so bile izgubljene žoge, teh je bilo le 14. Tak dosežek je v NFL skoraj nemogoče ponoviti in Chiefse čaka podpovprečno leto. KC (4-12).

ANKETA

Kdo bo prvak divizije?


0 x komentirano:

Objavite komentar