sreda, 31. avgust 2011

NCAA: napoved sezone

Sezona college footballa je pred vrati. Naj začnem z napovedjo, ki se bo gotovo uresničila. Pred nami je še ena odlična sezona, še ena sezona polna presenečenj, ki bodo razlog, da se večina ostalih napovedi ne bo uresničila. Znova lahko pričakujemo ogromno izenačenih končnic in tesnih dirk za konferenčne naslove. Več kot 100 ekip v prvi diviziji bo v naslednjih treh mesecih poskrbelo, da nam ne bo dolgčas. Vse skupaj se bo začelo v noči na petek, že prvi dan bosta igrali dve rangirani ekipi. Več o teh ekipah jutri.

V prvem mesecu bo na sporedu več tekem izven konferenc. Nekaj časa nazaj sem pisal, katere izmed teh tekem bodo najbolj zanimive. Tu je povezava: klik. Pisal sem tudi o sistemu NCAA prvenstva. Večino tega najdete tukaj: klik, nekaj malege sledi v naslednjih dneh.

In sedaj k napovedi sezone. V NFL je tako pred začetkom zelo težko napovedati zmagovalce ob koncu. Tu je ta naloga še veliko težja.

SEC

Na vzhodu sem imel dolgo v mislih South Carolino, vendar težko spregledam precej lahek spored Georgie. V goste bodo znotraj konference igrali le proti Mississippiju, Tennesseeju in Vanderbiltu. Tudi dvoboj proti South Carolini bo Gerogia igrala doma.

Na zahodu si moram prav tako premisliti v zadnjih trenutkih. Celo poletje sem bil prepričan v LSU, a je ta znova zapravil svojo priložnost, tokrat izven igrišča. Sedaj je izjemno težko vzeti kogarkoli drugega kot Alabamo. Morda preseneti Mississippi ali Mississippi State.

V finalu bo Alabama premagala Georgio.

Big 12

Oklahoma je trenutno najmočnejša ekipa. Blizu je še nekaj moštev. Odhajajoči Texas A&M bo novembra gostoval pri Oklahomi, kjer bo težko odnesel zmago. Oklahoma State bo gostovala pri Texasu in Texas A&M-u. Noben od najbližjih torej nima lahkega sporeda in Soonersi bodo ostali na vrhu. Seveda ne gre spregledati Texasa, ki bo težko še drugo sezono zapored igral tako slabo.

Big Ten

V diviziji Leaders je Wisconsin premočan. Ohio State ne bo padel v povprečje kot nekateri pričakujejo, a za prvo mesto ne bo dovolj.

V diviziji Legends je vse skupaj veliko bolj zanimivo. Nebraska je po moje malo precenjena, Michigan State bo težko ponovil lanski rezultat, Michigan nima obrambe, Northwestern ni konstanten, Minnesota je preslaba. Ostane torej Iowa, ki letos ne igra proti Ohio State in tudi proti Wisconsinu ne.

V finalu bo Wisconsin premagal Iowo.

Pac-12

Na severu bo znova najboljši Oregon. Nekaj konkurence sicer je. Stanford bo blizu, a pričakujem malce slabšo sezono. Oregon State je nevaren, vendar Ducksi so enostavno prehitri.

Na jugu je precej bolj odprto. USC je znova eden od favoritov, a v finale zaradi kazni ne smejo. pa tudi sicer ne verjamem, da bodo prvi. Arizona State je kandidat za visoko mesto, vendar jaz bom izbral Utah. Brez Oregona in Stanforda na sporedu, morda jih uspe.

V finalu bo Oregon boljši od Utah.

ACC

V atlantski diviziji bo Florida State nadaljevala z dobrimi predstavami od lani in dobila divizijo.

V obalni diviziji si Virginia Tech tokrat ne bo prviščila neumnih spodrsljajev na začetku in potencial za naskok na vrh države bo tu.

V finalu bo slavila Florida State.

Big East

Ta konferenca je vedno zelo zanimiva. Glavni razlog ni kvaliteta igre, ampak izenačenost ekip. Recimo, da bo letos na koncu West Virginia ostala na vrhu.

FINALE

Alabama bo premagala Wisconsin.


0 x komentirano:

Objavite komentar