torek, 30. avgust 2011

Torkov komentar #17

Ponovno je en teden okoli in čas je za naslednji Torkov komentar. Ekipe so odigrale prve tri tekme predsezone, zadnja bo tudi letos polna rezerv, tako da kaj novega več ne bomo videli. Poleg tega je bilo znova nekaj dogodkov izven igrišč, ki jih je vredno komentirati.

Detroit zanesljivo zmagal
Nagrada za največje presenečenje tretjega tedna gre Lionsem. Z odličnim pritiskom na nasprotnega podajalca in z zelo natančno igro v napadu so zelo hitro odločili tekmo. To so vsekakor dobri obeti, vendar bo Stafford moral ostati v igri, v zadnjih dveh sezonah je imel precej poškodb. Drugo vprašanje so odločilni trenutki. Detroit kljub napredku predlani in lani dobrih iger v zadnjih četrtinah še ni pokazal. Komentarje vseh tekem tretjega tedna predsezone si lahko preberete tukaj: prvi dan, drugi dan, tretji dan, četrti dan in peti dan.

San Francisco pokazal najmanj
Če imam nagrado za največje presenečenje, mora biti tudi nagrada za največje razočaranje. To so tokrat 49ersi, ki so bili v napadu povsem nemočni in to proti Texansom, ki ne slovi kot ekipa, ki ima blestečo obrambo. San Francisco je v celi tekmi vrgel žogo 22-krat in tekel z njo 16-krat. Skupaj torej 38 akcij. To pove veliko. Skupno so dosegli 105 yardov, kar je povprečno manj kot tri yarde v eni akciji. Obeta se zelo dolga sezona za to ekipo.

Collins je nazaj
Zgodba o Kerryju Collinsu je dobila še eno poglavje. Sedaj podajalec Coltsev ni nikoli blestel, a vedno je igral zanesljivo in bil redko razlog za poraze svojih ekip. Igral je tudi na Super Bowlu, po sezoni 2003 pa se je pojavilo prepričanje, da je že prestar za vidnejše uspehe. Collins je s Titansi v sezoni 2008 dokazal nasprotno, sedaj se je preselil v Indianapolis. Nihče ne ve, koliko tekem bo Manning izpustil. Včeraj so ga odstranili seznama igralcev, ki ne morejo igrati. Sedaj bo torej začel z lažjimi treningi in čeprav je težko verjeti, da bomo videli Coltse brez Peytona, je to vse bolj realna opcija. Verjetno bo manjkal prvi ali morda še drugi teden, potem bo nazaj. Collins bi lahko poskrbel za vsaj 1-1 izkupiček, kar bo dovolj, da Manning v preostanku leta svojo ekipo znova popelje v končnico.

Vick in 100 milijonov
Michael Vick je podpisal še drugo 100-milijonsko pogodbo v svoji karieri. Konec prve pogodbe ni dočakal, tudi to bo težko oddelal v celoti. Njegov način igre ga vedno izpostavlja naletom nasprotnikov in poškodbe so pri njem pogoste. Poleg tega je tu tudi starost. Če šest let bo imel že 37 let in težko si predstavjamo, da bo še vedno brez večjih težav dosegal TD-je po tleh. Vendar ravno zato je tako uspešen. Poleg tega so tu še Eaglesi, ki se vedno hitro znebijo igralcev, ko ti pridejo v stara leta.

College Football
Končno. Le še nekaj dni smo oddaljeni od prvih tekem. V soboto bo na sporedu ogromno spopadov in že prvi teden nekaj fantastičnih dvobojev. Najbolj izstopata LSU - Oregon in Georgia - Boise ST. Seveda pa bo še veliko drugih zanimivih tekem. Začetek že v noči na petek, ko bosta na igrišču dve rangirani ekipi, Mississippi ST (proti Memphisu) in Wisconsin (proti UNLV). V naslednjih dneh bom objavil mojo lestvico Top 25 in napoved sezone. Kar lahko napovem danes je, da bo to še ena odlična sezona. Pravi football je končno tu.


0 x komentirano:

Objavite komentar