ponedeljek, 29. avgust 2011

Napoved: NFC West

Danes se selim v NFC in sicer na zahod. Divizija, ki jo je od vseh morda najtežje napovedati. Skoraj gotovo lahko rečem, da nihče ne bo dosegel 10 zmag, vse ostalo je veliko vprašanje. Vsi štirje imajo možnosti za naslov prvaka. V zadnjih devetih letih je bil Seattle nauspešnejši, a vsaj po eno divizijsko zmago so osvojili tudi ostali trije.


Pred napovedjo še nekaj o sporedu. Ekipe z zahoda bodo igrale proti divizijam NFC East in AFC North. Vsekakor bo to precej zahtevno. Poglejmo še dve tekmi, ki sta različni ekipam iste divizije v letošnji sezoni.

Seahawks: vs. ATL, @ CHI
Rams: @ GB, vs. NO
49ers: vs. TB, @ DET
Cardinals: vs. CAR, @ MIN

Ramsi bodo imeli v tem delu največ težav, najlažje bo Cardinalsom.

NAPOVED

Arizona Cardinalsi so po odhodu Warnerja poskušali z nekaj QB-ji, a se nič ni izšlo. Sedaj imajo Kolba, ki je še na začetku poti, a v tej diviziji je trenutno že soliden QB dovolj za zmago. Če dodamo še dejstvo, da ima Arizona odličnega lovilca in obrambo, ki je lani dosegla kar nekaj TD-kev, bo to dovolj za uspeh letos. ARI (9-7).

St. Louis Ramsi so lani šokirali vse in bili na pragu uvrstitve v končnico, vendar se je na koncu pokazalo, da je pred njimi še dolga pot. Konstantno doseanje točk jim bo tudi letos precej tuje, poleg tega jim je liga namenila brutalen začetek (PHI, NYG, BAL, WAS, GB, DAL, NO). Povsem možno je, da bodo po sedmih tekmah 1-6 in ta mlada ekipa se bo v drugem delu težko pobrala. STL (7-9).

Seattle Seahawksi so znova močno premešali seznam igralcev. Po dolgem obdobju bo sezono začel nov podajalec, ki ni nikoli blestel v NFL, v Seattlu bo to še toliko težje. Od menjave trenerske ekipe pri Seahawksih iščejo QB-ja prihodnosti, a ga še niso našli. To bo še ena prehodna sezona, potem bo počasi čas za konkretne rezultate. SEA (5-11).

San Francisco 49ersi prvič po nekaj letih ne napovedujejo naskoka na vrh. Sedaj je vsem jasno, da nimajo kvalitetnega podajalca, napadalna linija bo težko zadrževala obrambne igralce, Gore ne bo mogel narediti vsega sam. Harbaugh bo sestavil dobro ekipo, a šele čez tri ali štiri sezone. SF (4-12).

ANKETA

Kdo bo prvak divizije?


0 x komentirano:

Objavite komentar