torek, 20. september 2011

Torkov komentar #20

Tu je že 20. Torkov komentar. Znova pregled nekaterih zanimivih dogodkov v NFL in še nekaj malega o college footballu.

Konec v Miamiju
Leta 2008 je novi ekipi v Miamiju uspel neverjeten rezultat. Zmagali so divizijo in zdelo se je, da bodo Dolphinsi konkurenčni tudi v prihodnjih letih, a to se je hitro izkazalo za napačno predvidevanje. V naslednjih sezonah je sledilo ogromno napak. V Miamiju so se pred letošnjo sezono odločili, da bodo vztrajali s Hennejem. Odločili so se, da podpišejo Busha. In po prvih dveh tekmah je jasno, da sta bili obe odločitvi napačni. Na igrišču vse skupaj izgleda enako kot lani. Dolphinsi imajo veliko priložnosti, a jih ne izkoristijo. V ključnih trenutkih ne dosegajo tistih pomembnih yardov. Tokrat Houston dolgo ni dosegel točk in samo čakal sem, kdaj bo Miami prišel v vodstvo. To se ni zgodilo in Dolphinsi so izgubili še 11. od zadnjih 12 tekem doma.

Veliko napačnih odločitev
Pred sezono so imeli Dolphinsi priložnost, da dobijo Bradhsawa, kar bi bilo bolje. Prav tako so imeli lepo priložnost, da izvedejo menjavo za Ortona, kar bi bilo prav tako bolje. Neverjetno, koliko QB-jev so v tej ekipi izpustili. Imali so že Breesa, a se na koncu zanj niso odločili. Leta 2008 bi lahko draftali Ryana, a se tudi takrat niso odločili za podajalca. Stvar je zelo enostavna. Enkrat je treba tvegati, čeprav se vse skupaj ne zdi idelano. Do takrat Miami končnice ne bo videl.

Coltsi na dnu
Sedaj je dobro vidna razlika med Coltsi in Patsi. Slednji so v sezoni 2008 ostali brez Bradyja in s povprečnim QB-jem dosegli 11 zmag. Razlog je predvsem ta, da pri New Englandu vedno poskrbijo, da imajo dobro ekipo in igralce, ki čakajo v ozadju na trenutek, ko bodo dobili svojo priložnost. Pri Coltsih je bila filozofijo očitno drugačna. Odločili so se, da bodo vse podredili povečanju možnosti za uspešno sezono z Manningom sedaj. Manning je sedaj poškodovan in ekipa je povsem nezmožna konkurirati drugim. Poškodbe so sestavni del tega športa in tak način gradnje ekipe se prej ali slej izkaže za napačnega.

Sedem neporaženih
Po dveh tednih je le še sedem ekip brez poraza. Ta moštva lahko razdelimo v dve skupini. Najprej imamo skupino tistih, ki smo jih tu pričakovali. New England je skoraj vsako letu tu. NY Jetsi so pod Ryanom uspešna ekipa. Green Bay brani naslov in še noče izgubiti, čeprav je obramba po zraku v dveh tekmah dopustila že neverjetnih 800 yardov. Detroit je za zdaj upravičil visoka pričakovanje pred sezono. Podobno lahko rečemo za Houston. V drugo skupino sodita ekipi, ki ju med neporaženimi niti približno nismo pričakovali. To sta Buffalo in Washington. Zanimivo, ti ekipi sta pred lansko sezono zamenjali trenerski ekipi, končali na zadnjem mestu v svojih divizijah, sedaj pa sta prav tako obe pri 2-0.

Brutalna potovanja na vzhod
Čeprav se zdi na prvi pogled nerazumljivo, se vedno znova izkaže, da ekipe z zahoda ZDA igrajo zelo slabo, ko potujejo na gostovanja daleč na vzhod. V prvem tednu ni bilo nobenega takega potovanja, tokrat so na vzhod potovale štiri ekipe in prav vse izgubile. Seattle, Arizona, San Diego in Oakland so se domov vrnili praznih rok. Morda bi moralo obstajati pravilo, da bi se take tekme začele ob 16.15 ali kasneje po lokalnem času.

Selitve v NCAA
Mesec ali dva nazaj se je zdelo, da je konec s selitvami šol iz ene konference v drugo, a zdaj je očitno, da smo šele na začetku. Ta vikend sta Pittsburgh in Syracuse oznanila odhod v ACC. Glavni razlog za selitve je seveda zaslužek. Ko bo čez lelo ali dve znana nova razporeditev ekip, se utegne vse skupaj močno poslabšati. Nekaj velik rivalstev ne bo več. Govori se, da je zelo velika možnost, da Texas in Oklahoma ne bosta pristala v isti konferenci, kar bi bila velika škoda. Poleg tega je pri college footballu najbolj zanimivo to, da znotraj konference skoraj vsak igra z vsakim in tako dobrimo realano stanje moči ekip. V konferenci s 16 ali 18 ekip bo to vse precej drugače. Prav tako bodo po teh selitvah znotraj iste konference šole, ki so si geografsko močno oddaljene, kar je spet nekaj, kar je bilo do sedaj zelo neznačilno za college football in college šport nasploh. Bo pa zanimivo videti, kjer bo pristal Notre Dame. Še vedno si težko predstavljamo, da bi ta šola igrala znotraj konference, a če bodo na koncu res nastale štiri mega konference, si samostojnosti ta šola več ne bo mogla privoščiti, če bo še želela biti konkurenčna za najvišja mesta.


0 x komentirano:

Objavite komentar