četrtek, 29. september 2011

NCAA, week 5

Pred nami je že peti teden letošnje sezone. Tudi tokrat bomo videli nekaj izredno zanimivih in pomembnih dvobojev, ki bodo določili potek sezone. Alabama-Florida, Wisconsin-Nebraska in Virginia Tech-Clemson so tri tekme znotraj konferenc, vseh šest ekip je še brez poraza in sanj o naslovu prvakov bo za marsikoga ta teden konec. Poleg tega bomo videli še dve tekmi rangiranih ekip in kot vedno nas čaka še nekaj presenečenj, ki se jih ne da napovedati.

#1 Alabama: @ #10 Florida. Dve leti nazaj sta se ekipi srečali v finalu konference. Lani sta obe nazadovali, letos pa ponovno ciljata na vrh. Čaka nas izjemen spopad ekip, ki sta doslej pokazali zelo veliko. Alabama je malce boljša, a igra se na Floridi in vse je možno.

#2 LSU: vs. Kentucky. Ta teden se bodo Tigersi malce spočili. Kentucky ni resna nevarnost.

#3 Oklahoma: vs. Ball State. Soonerse čaka lahka tekma, ki jo bodo zanesljivo dobili.

#4 Wisconsin: vs. #12 Nebraska. Za obe ekipi bo to prvi pravi test letos. Mislim, da je Nebraska letos precenjena, Wisconsin pa malce podcenjen. V soboto bomo dobili veliko odgovorov na tem področju. Badgersi gotovo ne bodo bili tako dominantni kot na tekmah doslej, a zmaga bi morala ostati doma.

#5 Boise State: vs. Nevada. Spomin na lansko tekmo je še zelo živ. Broncosi se bodo maščevali z visoko razliko.

#6 Stanford: vs. UCLA. Stanford bo nadaljeval najdaljši niz neporaženosti v državi.

#7 Oklahoma State: bye.

#8 Virginia Tech: vs. #13 Clemson. Virginia Tech je letos preživela prvi del sporeda in sedaj se začnejo prave tekme in kar takoj proti Clemsonu, ki je doslej pokazal zelo veliko. Tigersi imajo za sabo dve veliki zmagi. Ali bodo uspešni tudi v tretje? Tekma bo zanimiva do konca, zmago pa napovedujem domačim.

#9 Oregon: bye.

#11 South Carolina: vs. Auburn. Ponovitev lanskega finala konference, ko je Auburn bil nekaj razredov boljši. Tokrat so vloge malce obrnjene in South Carolina bo dobila še eno pomembno tekmo, čeprav utegne biti precej zanimivo. Odvisno predvsem od gostov in njihove obrambe.

#14 Texas A&M: - #16 Arkansas. Še četrti spopad dveh rangiranih ekip. Obe sta prejšnji teden izgubili in bosta sedaj iskali pomembno zmago. Za zdaj malce bolj verjamem v zmago Aggiesov, ki imajo zelo dobro obrambo in si takega razpada kot v drugem polčasu prejšnje tekme ne morejo več privoščiti.

#15 Baylor: @ Kansas State. Baylor bo nadaljeval svojo magično sezono s še eno zmago.

#17 Texas: @ #25 Iowa State. Zanimiva je letošnja sezona Texasa. So še brez poraza, a igra je daleč od take, ki bi si je v tej ekipi želeli. Tokrat bodo igrali proti Cyclonesom, ki so predvsem v zadnjih četrtina letos odlični. Vse je možno na tej tekmi in če Longhornsi ne bodo našli pravega ritma, jih čaka prvi poraz.

#18 Michigan: vs. Minnesota. Še ena tekma, kjer nasprotna ekipa ne bo mogla ustaviti Robinsona.

#19 TCU: vs. Southern Methodist. TCU se po uvodnem porazu počasi povzpenja po lestvici, tudi ta teden bodo zmagali.

#20 South Florida: @ Pittsburgh. Bullse čaka tekma proti ekipi, ki je doslej precej razočarala in morda se bodo ravno danes želeli dokazati. Verjetno nas čaka tekma, ki ne bo odločena vse do konca, ko bodo domači znova naredili napako ali dve preveč.

#21 Georgia Tech @ North Carolina State. Jacketsi so prejšnji teden trepetali za zmago do konca, tokrat bo vse skupaj odločeno nekaj minut prej.

#22 Florida State: bye.

#23 West Virginia: vs. Bowling Green. Lahka zmaga po visokem porazu prejšnjič.

#24 Arizona State: vs. Oregon State. Devilsi bodo nadaljevali uspešno sezono proti patetičnih Beaversom.


0 x komentirano:

Objavite komentar