torek, 7. februar 2012

Torkov komentar #40

Tokrat v torkovem komentarju nekaj o Super Bowlu z obeh strani in še kratka napoved poletnega dogajanja.

Giantsi četrtič
Tako, sezona je končana, Modri iz New Yorka so osmič osvojili ligo, četrtič od začetka obdobja Super Bowla. Kot že celo sezono, tudi tokrat je padlo nekaj mejnikov. Giantsi so postali šele druga ekipa, ki je zmagala vsaj štiri Super Bowle s tremi ali več različnimi podajalci, Eli je prvi igralcev v zgodovini, ki je dosegel sedem zmag v končnici izven domačega igrišča.

Elitni Eli
Manning ima za sabo najboljšo sezono v karieri in je bil do zadnjih tednov glavni razlog, da so Giantsi bili v borbi za končnico. Kasneje se je zbudila tudi obramba, vendar brez Elija vseeno ne bi šlo. Letošnja igra v zadnjih četrtinah je bila fenomenalna, težko najdemo QB-ja, ki je trenutno boljši v odločilnih trenutkih. Še en dokaz smo dobili v nedeljo, ko je New York začel zadnji napad na lastnih 12 yardih, do konca so bile manj kot štiri minute. Eli je uspešno zaključil 4 od 5 podaj, TD je na koncu sicer dosegel Bradshaw.

Podaja na Manninghama
Ena od najbolj pomembnih akcij je bila podaja na Manninghama. Eli je tvegal ogromno, ko je podal na rob igrišča v dvojno kritje. Manningham je znan po tem, da naredi ogromno napak (teče po napačni poti, izpusti žogo, stopi v avt ...), od treh lovilcev Giantsev je najmanj zanesljiv. Manning je torej moral podati izjemno natančno in upati, da bo tokrat Mario naredil tako kot je treba in ravno to se je zgodilo. Nekaj centimetrov levo, desno, naprej ali nazaj in podaja ne bi bila zaključena. Mario Manningham je v verjetno svoji zadnji tekmi za Giantse uspešno zaključil najpomembnejšo akcijo v svoji karieri, podobno kot Tyree pred štirimi leti.


Lovilci Patriotsev manj uspešni
Brady ni igral odlično, vendar vseeno dovolj dobro, da bi si lahko priboril četrti prstan. Izpuščenih podaj je bilo preveč, tista Welkerjeva je za New England najbolj boleča. Podaja sicer ni bila najboljša, vendar Welker to ujame v vsaj 90 %. Izstopata še vsaj dve napaki QB-ja Patriotsev. Takoj na začetku je podaril dve točki nasprotnikom, kasneje pa vrgel INT. Blackburn je tu odreagiral odlično, vendar Bradyjeva podaja je bila prekratka, verjetno pa je sploh nikoli ne bi smel izvesti. Podoben INT smo videli v tekmi proti Ravensom. Patriotsi letos zelo malo igrajo v globino in to se pozna pri takih podajah, Brady je bil na tem Super Bowlu 0/5 pri podajah, ki so bile daljše od 20 yardov.


Belichick tokrat manj spreten
Ob koncu je trener Patriotsev naredil nekaj napak, ki so ga morda stale naslova prvaka. Najprej je zahteval pregled posnetka pri podaji na Manninghama, čeprav je stal kaka dva metra od dogajanja in je dobro videl, kaj se je zgodilo. Malce kasneje se je najprej odločil, da bo poskušal ustaviti Giantse, kasneje pa jim je pustil prosto pot v končno cono. Idealno bi bilo, da ne bi zahteval pregleda posnetka in pustil Bradshawu proto pot vsaj eno akcijo praj. Tako bi imel Brady 40 sekund časa več in en timeout več. Dogajanje na tekmi je res izjemno hitro, vendar najboljši trenerji morajo vedno odreagirati primerno.

Dolgo poletje
Sezona je končana, sledi dolgo obdobje brez NFL tekem, vendar to ne pomeni, da se ne bo dogajalo veliko zanimivega. Draft je naslednji velik dogodek, še prej pa bo kar nekaj igralcev postalo prostih in bodo lahko zamenjali ekipe, skoraj gotovo bo novo ekipo iskal Peyton. Pri Sun Sentinelu so naredili projekcijo za salary cap v naslednji sezoni. Vidimo, da bodo imeli največ težav Steelersi, da bodo prišli pod magično mejo, majhni popravki pogodb ne bodo dovolj.


0 x komentirano:

Objavite komentar