četrtek, 8. september 2011

NCAA, week 2

Pred nami je že drugi teden letošnje sezone in znova je tu pregled ovir, ki čaka trenutno najboljših 25. Še preden začnem pa moram omeniti tekmo Notre Dame @ Michigan. Obe ekipi sta trenutno nerangirani, a tekma bo vseeno zelo pomembna. Zmaga je skoraj nujna za oboje. Seveda eni ekipi ne bo uspelo. Vtis okoli poraženca bo znova tak kot v prejšnjih sezonah, čeprav so oboji pred sezono napovedovali napredek. Sedaj pa k rangiranim. Večino do prvih tekem znotraj konference loči še nekaj tednov, do takrat bodo te ekipe odigrale nekaj bolj ali manj lahkih tekem. Vseeno pa bo tudi tokrat nekaj spopadov, ki jih ne gre zamuditi.

#1 Alabama: @ Penn State. Tokrat malce večji zalogaj za Alabamo, a vse kot zmaga bi bilo presenečenje. Penn State po moje ni tako kvalitetna ekipa kot jo prikazujejo nekateri.

#2 Oklahoma: bye.

#3 Florida State: vs. Charleston Southern. Lahka.

#4 LSU: vs. Northwestern State. Lahka.

#5 Wisconsin: vs. Oregon State. Glede na rezultate iz prvega tedna bi ta tekma morali biti zelo enostranksa, vendar bodo Beaversi poskušali pokazati precej več po sramotnem porazu, a Badgersi so vseeno boljši, še posebej doma.

#6 Boise State: bye.

#7 Virginia Tech: @ East Carolina. Tokrat malce težja tekma, a vseeno velikih težav ne bi smelo biti, vendar je spomin na preteklo leto še vedno svež. Hokiesi so vseeno realno boljši.

#8 Texas A&M: bye.

#9 Oklahoma State: vs. Arizona. Ta tekma na koncu sezone verjetno ne bo imela nobenega pomena, a bo dober pokazatelj, kako dobri sta ekipi letos. Če Arizona zmaga, kar bo vsekakor težko, ji uvrstitev med 25 ne uide.

#10 South Carolina: @ Georgia. Prva velika SEC tekma sezone. Za oboje je spopad zelo pomemben, morda še bolj za Georgio, ki je letos pričakovala precej boljšo sezono od lanske, vendar za zdaj na igrišču Bulldogsi takega vtisa ne dajejo.

#11 Oregon: vs. Nevada. Če bodo Ducksi igrali bolj zbrano kot na prvi tekmi, bo to zanesljiva zmaga.

#12 Stanford: @ Duke. Malce težje kot prejšnji teden, vendar zmaga ne bi smela uiti.

#13 Arkansas: vs. New Mexico. Lahka.

#14 Ohio State: vs. Toledo. Lahka.

#15 Nebraska: vs. Fresno State. Lahka.

#16 Baylor: bye.

#17 West Virginia: vs. Norfolk State. Lahka.

#18 Michigan State: vs. Florida Atlantic. Lahka.

#19 Missouri: @ #24 Arizona State. Edini dvoboj rangiranih ekip ta teden. Missouri je morda boljša ekipa, a na tekmi v gosteh dajem prednost Arizoni State. Je pa res, da bo tekma precej bolj pomembna za samozavest ekip kot za stanje na koncu sezone.

#20 Mississippi State: @ Auburn. Še ena zanimiva SEC tekma. Glede na prvo tekmo bi Auburn moral tole izgubiti, a še eno tako slabo predstavo si lanski prva enostavno ne bo privoščil. Na koncu bi obramba Mississippi Stateta vseeno morala prevladati.

#21 Texas: vs. Brigham Young. To bo dober pokazatelj za obe ekipi. Texas letos večina postavlja povsem v ozadje. Tokrat lahko pokažejo, da so vredni veliko več.

#22 Florida: vs. UAB. Lahka.

#23 TCU: @ Air Force. Lahka.

#25 South Florida: vs. Ball State. Lepa priložnost, da Bullsi ostanejo na lestvici še en teden več, čeprav morda realno med prvih 25 ne sodijo.


0 x komentirano:

Objavite komentar