petek, 16. september 2011

NCAA, week 3, dan 1

Prvi dan tretjega tedna je končan. Ena rangirana ekipa je bila v akciji in dosegla dokaj zanesljivo zmago. Spodaj pregled za vseh najboljših 25 in komentar dogajanja za tiste, ki so že opravili s tretjim tednom.

#1 Alabama: vs. North Texas. Še ena lahka tekma za Alabamo, ki jo bo dobila brez težav.

#2 Oklahoma: @ #3 Florida State. Tekma tedna. Obe ekipi si želita v BCS finale in za to je zmaga v tej tekmi nujna. Zmagovalec bo ostal med petimi ali šestimi ekipami, ki so še v bitki za finale sezone. Poraženec se bo moral usmeriti v boj za naslov prvaka svoje konference. Verjetno bo zelo tesno, na koncu dajem zaradi domačega terena več možnosti Seminolesom.

#4 LSU: @ Mississippi State. Tekma je bila dolgo izenačena, tudi na igrišču sta bili ekipi enakovredni. V zadnji četrtini so Bulldogsom malce pošle moči in Tigersi so naredili razliko in dosegli zanesljivo zmago. W, 19-6.

#5 Wisconsin: - Northern Illinois. Badgersi bodo brez težav odpravili tudi tretjega letošnjega nasprotnika.

#6 Boise State: @ Toledo. Toledo je prejšnji teden pokazal, da lahko igra tudi z največjimi, a Boise State presenečenja ne bo dovolil.

#7 Texas A&M: vs. Idaho. Še ena tekma za ogrevanje pred resnejšimi spopadi.

#8 Virginia Tech: vs. Arkansas State. Za Hokiese sicer nobena tekma ni res lahka, a to bi morali dobiti.

#9 Oklahoma State: @ Tulsa. Lahka.

#10 South Carolina: vs. Navy. Lahka.

#11 Oregon: vs. Missouri State. Lahka.

#12 Stanford: @ Arizona. Zanimiv spopad. Stanford je sicer favorit, a Arizona je na domačem terenu vedno nevarna. V preteklih letih se je v puščavi opeklo kar nekaj favoritov.

#13 Arkansas: vs. Troy. Lahka.

#14 Nebraska: vs. Washington. Lahka.

#15 Baylor: vs. Stephen F. Austin. Lahka.

#16 Ohio State: @ Miami (FL). Še leto dni nazaj je bil to dvoboj, ki je bil že takrat deležen velike pozornosti. Danes je povsem drugače. Obe šoli sta bili deležni sankcij s strani NCAA, Canese nekaj kazni še čaka. Glede na zadnje tekme lahko zmaga kdorkoli. Morda bo Miamiju vendarle uspel ta podvig in bodo s tem pokazali, da so še živi.

#17 West Virginia: @ Maryland. To bo prva prava tekma za Mountaineerse. Terrapinsi so na prvi tekmi pokazali dobro igro in jim zato namenjam več možnosti, čeprav gre tekma lahko v obe smeri. West Virginia s porazom ne bi izgubla veliko, saj ta tekma ni znotraj konference.

#18 Michigan State: @ Notre Dame. Za Spartanse bo to najtežja tekma doslej, nasprotnik pa Notre Dame, ki si zmage želi morda bolj kot kdorkoli drug v državi. 0-2 je veliko razočaranje in tokrat pričakujem precej boljšo igro in zmago za Irishe.

#19 Arizona State: @ Illinois. Po lepi zmagi prejšnji teden sedaj Sun Devilse čaka gostovanje, ki ga lahko dobijo, a lahko ne bo. Vseeno bi jim z igro iz prejšnjega tedna lahko uspelo.

#20 Florida: vs. Tennessee. Še ena zanimiva SEC tekma. Gatorsi so favoriti, a Volsi igrajo bolje kot zadnjih nekaj let in zmage v gosteh na Floridi bi bila odlična popotnica za nadaljevanje sezone.

#21 Auburn: @ Clemson. Očitno smo prehitro odpisali Auburn. Tokrat gredo lanski prvaki na gostovanje k Clemsonu, proti katerem so lani odigrali zelo zanimivo srečanje. Tokrat sta obe ekipi slabši in Tigersi bodo s svojim napadom preživeli še en teden.

#22 TCU: vs. Louisiana-Monroe. Lahka.

#23 Texas: @ UCLA. Po predstavi prejšnji teden lahkih tekem očitno tudi letos za Texas ne bo. Sedaj jih čaka prvo gostovanje sezone, ki ga lahko dobijo, a tudi poraz ni izključen.

#24 South Florida: vs. Florida A&M. Lahka.

#25 Michigan: vs. Eastern Michigan. Lahka.


0 x komentirano:

Objavite komentar