nedelja, 25. september 2011

Napoved zmagovalcev, W3, nedelja

Spet je tu nedelja in z njo čas za napovedi NFL tekem. Tokrat se mi je pridružil Rok (SeaSea). Poglejmo, kako nama bo šlo danes. Jaz sem trenutno pri rezultatu 19-13, gostujoča napovedovalca pa sta dosegla 11-5 (Boris) in 10-6 (Vlado).

Patriots @ Bills

Jure: Billsi so do zdaj prikazali zelo všečno igro, a zmagi sta bili proti ekipama, ki nista ravno v vrhu lige. In proti Patsem je vedno težko igrati. NE 34-24.

Rok: Obe ekipi sta v uvodnih dveh tekmah pokazali odličen napad in slabši obrambi. Tudi tokrat pričakujem veliko točk, zmago pa bodo odnesli Brady&Co. NE 31-21.

Jaguars @ Panthers

Jure: Panthersi so doslej igrali solidno, a dvakrat izgubili. Jaguarsi imajo eno zmago, vendar so prejšnič igrali katastrofalno v New Yorku. Tokrat pričakujem nekaj več od njih, vendar bo na domačem terenu Newton dosegel svojo prvo zmago. CAR 24-21.

Rok: Prvi dvoboj dveh izmed top 3 podajalcev z letošnjega drafta. Gabbert bo prvič startal, medtem ko je Newton že dvakrat odlično odigral, a bil poražen. Tokrat bo s Panthersi prvič okusil slast zmage. CAR 21-13.

49ers @ Bengals

Jure: Pred sezono mi 49ersi niso delovali kot solidna ekipa, vendar so doslej pokazali, da lahko igrajo. Pri Bengalsih Dalton igra dobro, a je še vedno rookie in večje napake bodo prej ali slej tu. Pričakujem tesno tekmo in na koncu zmago za goste. SF 20-17.

Rok: Rookie naveza Dalton-Green pri Bengalsih zaenkrat proti pričakovanjem deluje odlično. Zdaj ju čaka domač prvenec proti San Franciscu, ki je prejšnji vikend po podaljšku izgubil proti Dallasu. Tudi tokrat pričakujem tesno tekmo, nekaj več možnosti dajem Bengalsom. CIN 17-13.

Dolphins @ Browns

Jure: Miami je zadnji dve sezoni katastrofalen doma, malce bolje jim gre v gosteh. Cleveland je do zdaj pokazal precej manj kot sem pričakoval pred sezono. Tokrat bi lahko Dolphinsi tudi s povprečno igro ostali v borbi do konca. Če jim uspe še kaj več, lahko zmagajo že prej. MIA 31-24.

Rok: Po mojem gre za dvoboj dveh izenačenih ekip. Miami je bil prerešetan s strani Bradyja in Schauba, tokrat McCoy vsaj na papirju ne zgleda tako nevaren. A vseeno zaradi zagona, ki jim ga je dala zmaga proti "Peytonless" Indyju in prednosti domačega igrišča zmago namenjam Clevelandu. CLE 23-17.

Lions @ Vikings

Jure: V tem dvoboju so Vikingsi zadnja leta dominirali, a danes se bo vse skupaj malce zasukalo. Obrambna linija Lionsev ne bo pustila Petersonu veliko prostora. Stafford bo znova igral dobro in Detroit bo dosegel še tretjo zmago. DET 30-17.

Rok: Ekipi sta povsem nasprotno začeli sezono. Levčki so zaenkrat upravičili, da so eno najbolj talentiranih mladih moštev v ligi, medtem kot McNabb kot kaže ne bo imel niti približno podobnega vpliva na Minessotto, kot ga je imel Favre v sezoni 2009. AP se ne bo strinjal, a Lionsi bodo po 13. zaporednih porazih zmagali v Minnesotti. DET 27-17.

Texans @ Saints

Jure: Texansi so igrali proti Coltsem in Dolphinsem. Zabave je konec, sedaj jih čakajo Saintsi, ki so enostavno boljši. Brees bo brez težav podajal proti tej obrambi in kmalu bo vsem jasno, da bodo v Houstonu morali postoriti še veliko dela, da bodo med boljšimi v ligi. NO 35-20.

Rok: Houston lovi prvi 3-0 start v svoji zgodovini. Schaub in kolegi so v odlični formi, tudi obramba izgleda boljše kot lani, a tokrat jim bo nasproti stal še en atomski napad. Pričakujem veliko točk, a zmaga ostaja v Noli. NO 34-30.

Giants @ Eagles

Jure: Giantsi so doslej pokazali zelo malo, napad ni zanesljiv, secondary dopušča preveč prostora, kopica igralcev je poškodovanih. Eaglesi so z Vickom zelo učinkoviti in danes bodo dosegli še sedmo zmago zapored v tem dvoboju. PHI 44-6.

Rok: Giantsi se spopadajo s številnimi poškodbami, na drugi strani je pri Eaglesih še vedno vprašljiv nastop Vicka. Zaenkrat kaže, da bo lahko igral in zato napovedujem nadaljevanje zmagovitega niza Philadelphie proti divizijskim rivalom. PHI 27-20.

Broncos @ Titans

Jure: Titansi so prikazali dve zelo različni predstavi. Če bodo igrali tako kot prejšnji teden, jim zmaga ne uide. Broncosi igrajo dokaj solidno, a napak je še vedno veliko. V gosteh jim tokrat ne bo uspelo ogroziti domače ekipe, sploh če bo Chris Johnson začel igrati. TEN 24-10.

Rok: Obe ekipi imata nova head-coacha, ki sta prejšnji teden vknjižila prvi zmagi. Titansi so se v uvodnih dveh tednih zanašali predvsem na Hasselbecka, tokrat pričakujem, da bo glavno vlogo vendarle prevzel CJ. Broncosi so namreč v 1. tednu proti Raidersom pokazali, kako ranljivi so v obrambi proti teku. TEN 31-17.

Jets @ Raiders

Jure: To je zanimiva tekma. Mnogi napovedujejo zmago Raidersov, vendar jaz tega ne pričakujem. Jetsi bodo podobno kot Billsi prejšnji teden veliko podajali in Oakland se bo mogel zanesti na svoj napad po tleh, ki pa ne bo dosegel dovolj točk. NYJ 30-24.

Rok: Raidersi, ki so prejšnji teden zapravili zmago v Buffallu, bodo odigrali prvo tekmo pred domačimi navijači, medtem ko Jetsi prvič gostujejo. Pričakujem, da bo Rex nevtraliziral odličen running game Raidersov in dvomim, da je Campbell sposoben premagati Jetse, tako da zmaga odhaja v New York. NYJ 23-16.

Chiefs @ Chargers

Jure: O tej tekmi ni vredno izgubljati veliko besed. Lani so Chiefsi na drugi tekmi proti Chargersom dosegli le 67 yardov v napadu. Tokrat bo slika podobna. Kansas City je pred tretjim porazom. SD 38-9.

Rok: Chargersi so znani po tem, da počasi štartajo v sezono, tako da nikoli ne moreš vedeti, v kakšni izvedbi se bodo pojavili na igrišču, a Chiefsi so trenutno, tudi zaradi poškodb nekaterih ključnih igralcev, daleč od lanske forme in eden glavnih kandidatov za #1 pick na draftu. Vse kaj drugega od zanesljive zmage Riversa&Co. bo izjemno presenečenje. SD 34-10.

Ravens @ Rams

Jure: Nadaljuje se brutalni spored za Ramse. Ne samo to, ekipe dobivajo v trenutku, ko bodo te igrale najbolje. Najprej so Eaglesi morali zmagati, da so upravičili visoka pričakovanje pred sezono. Nato so morali zmagati Giantsi, da niso padli na 0-2, sedaj so v podobni vlogi Ravensi po hudem porazu prejšnji teden. BAL 31-14.

Rok: Secondary Ravensov je bil prejšnji teden na udaru Hasselbecka, tokrat bo podobno skušal storiti Bradford, ki pa nima na voljo pretirano veliko lovilcev, ob tem pa je vprašljiv še nastop S.Jacksona. Pravtako dvomim, da lahko obramba Baltimora dvakrat zapored odigra tako slabo. Ramsi, ki so tudi žrtev izjemno težkega razporeda na začetku sezone, bodo bržkone štartali v sezono z 0-3, a tudi to jim v najslabši diviziji lige še zdaleč ne zapira vrat playoffa. BAL 20-16.

Packers @ Bears

Jure: Packersi imajo trenutno najslabšo obrambo po zraku v celi ligi, a ne verjamem, da bo Cutler to izkoristil. V Chicagu Green Bay ne bo dominiral, vendar bo na koncu dosegel tesno zmago. GB 20-17.

Rok: V najstarejšem rivalstvu lige se bo Chicago želel maščevati Packersom za lanski poraz v finalu konference NFC. Napadalna linija Bearsov spet ne deluje, kot je treba, kar bi Matthews in ostali znali izkoristiti. Na drugi strani je obramba Chicaga predvsem zaradi dobrega poznavanja nasprotnika ena tistih, ki je sposobna najbolje parirati Rodgersu. Pričakujem napet obrambni dvoboj, nekaj več možnosti pa pripisujem domačim. CHI 17-14.

Cardinals @ Seahawks

Jure: Z malce sreče bi bili Cardinalsi sedaj 2-0. Seahawksi imajo ogromno težav, ki jih bodo do te tekme zelo težko odpravili. Kljub prednosti domačega terena jih čaka še tretji poraz letos. ARI 19-10.

Rok: Arizona je v uvodni tekmi nekoliko težje od pričakovanj opravila s Carolino, prejšnji teden pa izgubila izenačeno tekmo v prestolnici. Vseeno so v Kolbu dobili tisto, kar Seattlu najbolj manjka. Tokrat bodo Seahawksi prvič imeli pomoč 12. moža, a dvomim, da bodo navijači kaj pomagali Tarvarisu in neizkušeni ofenzivni liniji, ki se še iščejo v novem sistemu. "Suck for Luck" kampanja se nadaljuje, zmaga odhaja v puščavo. ARI 24-13.

Falcons @ Buccaneers

Jure: Falconsi so po odhodu Vicka z igrišča vendarle dosegli prvo zmago, a ta ekipa me enostavno ne prepriča. Bucsi so po velikem povratku v zadnji tekmi sedaj spet prepričani, da lahko igrajo dobro in nekaj takega bomo videli danes. Dobro tekmo in na koncu tesna zmaga za domače. TB 22-21.

Rok: Minuli teden sta oba tokratna nasprotnika vknjižila prvi zmagi po comebacku v zadnji četrtini, mladi Bucsi celo v zadnji minuti. Tudi danes pričakujem napeto tekmo do samega konca. Atlanta je v vlogi rahlega favorita, a Tampa je pred svojimi navijači sposobna premagati vsakogar in tokrat jim napovedujem zmago. TB 23-20.

Steelers @ Colts

Jure: Najbolj nezanimiv "Sunday Night" zadnjih nekaj sezon. Coltsi trenutno proti Steelersom enostavno nimajo možnosti. Tekme bo hitro konec. PIT 27-6.

Rok: Vse bolj očitno postaja, da so Coltsi franšiza, popolnoma odvisna od enega človeka. Za težave napada je odsotnost Peytona seveda razumljiv izgovor, a škriplje tudi v obrambi in pri special teamih. Pitt je jezo po porazu z Ravensi že stresel nad Seattlom. Edina možnost za Coltse je v morebitnem podcenjevanju Steelersov, a Tomlin je preveč dober trener, da bi to dopustil. PIT 27-13.


0 x komentirano:

Objavite komentar