nedelja, 25. september 2011

NCAA, week 4, dan 1

Končan je četrti teden. Presenečenj povsem na vrhu ni bilo, smo jih pa videli nekaj malce nižje. Prav tako je spored tokrat ponudil nekaj izjemnih tekem, ki niso bile odločene vse do zadnjih sekund. V bitki za naslov državnega prvaka je vse manj ekip, vse bolj je znano, katere ekipe so najboljše po konferencah. Poglejmo, kako so odigrale ekipe z lestvice najboljših 25.

uspešnost rangiranih ekip: 17/22
uspešnost rangiranih ekip proti ostalim: 13/14

#1 Alabama: vs. #13 Arkansas. Pričakoval sem zmago Alabame, a tako visoke gotovo ne. Na začetku so imeli nekaj sreče, kasneje so igrali odlično in bili za nekaj razredov boljši, v napadu in obrambi. Pot v BCS finale se tako za še ni končala. Arkansasu verjetno ostaja borba za kak ugleden bowl. W, 38-14.

#2 Oklahoma: vs. Missouri. Missouri je presenetil in na začetku hitro povedel, vendar kasneje so Soonersi začeli igrati in Tigersi jim niso mogli več slediti. W, 38-28.

#3 LSU: @ #17 West Virginia. Nekateri so napovedovali, da bo to precej zanimiva tekma. Bilo je daleč od tega, odločeno je bilo že po nekaj minutah. LSU igra odlično in tekma proti Alabami čez nekaj tednov bo fantastična. W, 47-21.

#4 Wisconsin: vs. South Dakota. Badgersi so povozili še eno ekipo. W, 59-10.

#5 Boise State: vs. Tulsa. Broncosi nadaljujejo sezono brez poraza. W, 41-21.

#6 Stanford: bye.

#7 Texas A&M: vs. #9 Oklahoma State. Nepozabna tekma z dvema povsem različnima polčasema. V prvem je dominiral Texas A&M in povedel že 20-3. V drugem smo videli povsem drugačno sliko, Oklahoma State je našla ritem v napadu, obramba je izsilila nekaj izgubljenih žog in sledil je preobrat. Cowboysi so z zmago ostali v borbi za prvo mesto v konferenci in še vedno imajo možnost za nastop na BCS finalu. L, 29-30.

#8 Virginia Tech: @ Marshall. Letos si Hokiesi očitno presenečenja proti slabšim ekipam ne bodo privoščili. W, 30-10.

#10 Oregon: @ Arizona. Oregon je še enkrat več dosegel ogromno točk, tekma proti Stanfordu bo izjemna. W, 56-31.

#11 South Carolina: vs. Vanderbilt. Vanderbilt je na začetku igral solidno, kasneje je Lattimore prevzel stvari v svoje roke, popeljal South Carolino v vodstvo in kasneje spremembe vodstva ni več bilo. W, 21-3.

#12 Florida State: @ #22 Clemson. Še ena izjemna tekma. Florida State je bila 8 dni nazaj v borbi za BCS finale, sedaj ima že dva poraza. Tokrat jih je premagal Clemson, ki je očitno letos vreden precej več kot smo si predstavljali pred enim mesecom. L, 30-35.

#14 Florida: @ Kentucky. Vse bolj se mi zdi, da bo Florida letos v SEC finalu. Včeraj še ena prepričljiva predstava. W, 48-10.

#15 Nebraska: @ Wyoming. Proti Wyomingu bi bilo vse drugo kot visoka zmaga zelo slabo. W, 38-14.

#16 Baylor: vs. Rice. Griffin je zmetal 5 TD-jev in zmagovalec je bil znan. W, 56-31.

#18 Texas: bye.

#19 TCU: vs. Portland State. Še ena visoka zmaga. W, 55-13.

#20 South Florida: vs. UTEP. Lepa zmaga pred težkimi tekmami, ki sledijo. W, 52-24.

#21 Michigan: vs. San Diego State. Robinson je bil znova neustavljiv. W, 28-7.

#23 Georgia Tech: vs. North Carolina. Zelo zanimiva tekma. North Carolina se je vrnila po začetnem zaostanku, a na koncu je malce zmanjkalo. Georgia Tech bo morala v prihodnje odpraviti napake od včeraj, sicer bodo porazi hitro tu. W, 35-28.

#24 USC: @ Arizona State. Že celo sezono ne verjamem, da so Trojansi res nazaj. Tokrat sem dobil potrdilo, Sun Devilsi so vodili celo tekmo in zanesljivo zmagali. L, 22-43.

#25 Iowa State: bye.


0 x komentirano:

Objavite komentar