ponedeljek, 12. september 2011

Najboljših 5

Prvi teden v NFL še ni končan, vendar poglejmo, kdo je najbolj navdušil na tekmah v nedeljo. Vsak teden bom predstavil lestvico petih ekip ali igralcev, ki so me najbolj presenetili, v pozitivno smer.

1. Baltimore Ravens. Pričakoval sem tesno tekmo z malo točk in odločitvijo v zadnjih minutah, ampak zgodilo se je vse, le to ne. Ravensi so povsem povozili Steelerse. Ti so izgubili kar 7 žog (lani so do tega meje prišli na šesti tekmi), a tudi če teh ne bi bilo, bi Ravensi tekmo dobili. Napad se je pomikal z neverjetno lahkotnostjo. Izjemna predstava. Končna razlika je bila 28 točk, kar je enako seštevku razlik z zadnjih šestih medsebojnih tekmah.

2. Buffalo Bills. Odličen začetek. V Kansas Cityju ni nikoli lahko zmagati. Ko igraš proti lanskemu zmagovalcu divizije tudi ne. Billsi se izziva niso ustrašili in udarili z učinkovitim napadom in zelo hitro so Chiefsi zgledali kot ekipa iz sezone 2009 in prej. Fitzpatrick je dosegel kar 4 TD-je.

3. Chicago Bears. Kot mnogi drugi sem tudi jaz od Bearsov letos pričakoval precej manj, a že v prvo so se zelo dobro izkazali. Proti enemu od favoritov za Super Bowl so igrali izjemno. O učinkovitem napadu Falconsov ni bilo nobenih sledi.

4. Cincinnati Bengals. Zmaga nad Clevelandom sicer zadnja leta ni nič zelo posebnega, a Bengalsi so odigrali povsem drugače kot sem pričakoval. Na sredini tekme so bili sicer precej mirni, na začetku in koncu pa so dosegli dovolj točk in 0-16 sezone ne bo.

5. Carolina Panthers. Kljub porazu je treba omeniti Cama Newtona. Večina strokovnjakov je trdila, da je bil lani tako uspešen zaradi uspešnega pridobivanja yardov po tleh. V NFL bo teh priložnosti imel manj in naj bi bil zato slabši. Na prvi tekmi tega ni bilo opaziti. Podal je za kar 422 yardov in 2 TDja. Enega je dosegel tudi po tleh. Več bo jasnega v naslednjih tednih, začetek je bil vsekakor super.


0 x komentirano:

Objavite komentar