torek, 21. februar 2012

Torkov komentar #42

V tokratnem Torkovem komentarju še nekaj razmišljanj o dogajanju v naslednjih tednih.

Mirno obdobje
Še vedno čakamo na 13. marec, ko bo znova zelo živahno v NFL. Takrat se bo uradno začela nova sezona, ogromno igralcev bo ostalo brez ekipe in ekipe bodo začele s procesom sestavljanja čim boljše ekipe za naslednje sezone. Že danes lahko vsaka ekipa na enega od teh prostih igralcev položi "franchise tag" in tako za vsaj eno leto prepreči, da bi ta zapustil trenutno ekipo. Sicer pa se trenutno ne dogaja kaj veliko.

Situacija z RFA-ji
Nekaj teh protih igralcev je takih, ki niso povsem prosti, ti so "restricted free agents." Najbolj znani med njimi so Mike Wallace, Arian Foster in Lardarius Webb. Najbolj preprosto rečeno, če ti igralci ne podpišejo nekega večletnega podaljšanja, jih lahko pobere katerakoli druga ekipa, vendar izgubi izbor prve runde na letošnjem draftu. Na prvi pogled je cena za tako potezo velika, vendar bolj natančen pogled pokaže, da ni tako.

Izbor prve runde.
Foster bo skoraj gotovo dobil "franchise tag" in na njega lahko tu pozabimo. Wallace in Webb sta druga zgodba. Gre za preverjena igralca in ekipe lahko v zameno za izbor prve runde na draftu dobijo igralca, ki bo še dolgo lahko uspešno igral. Kaj takega za kateregakoli rookija zelo težko rečemo, sploh za tiste, ki bodo izbrani med zadnjih pet ali šest v prvi rundi.

Kdo bi lahko to izvedel?
V oči takoj padejo Patriotsi. Za 31. izbor lahko dobijo Webba, ki bi jim lahko zelo pomagal v njihovi obrambi, poleg tega imajo še en prvi izbor in na draftu bodo za svoj originalni izbor težko dobili boljšega igralca kot je Webb. Možno je, a malo verjetno. Naj tu spomnim še na Falconse lani, ko so za Jonesa zapravili več kot le en dodaten izbor prve runde, pa je šlo za nepreverjenega igralca.


5 x komentirano:

Avtor je odstranil ta komentar.

ne dela već stran al ka

Zdravo fantje. Mene zanima, ali kdo ve za kakšno slovensko agencijo, ki bi prodajala karte za londonsko tekmo med Saintsi in Dolphinsi. Hotel sem jih namreč naročiti na splet, samo nisem vedel, da se moraš prej registrirati. Za vsako informacijo bi bil zelo hvaležen.

Objavite komentar