sobota, 3. september 2011

Napoved: NFC North

Na vrsti je že napoved šeste divizije. Torat pogled na sever. V devetih letih obstoja divizije je največkrat slavil Green Bay (4-krat), a nazadnje leta 2007. V ostalih sezonah sta na vrhu pristala Chicago in Minnesota. Negativna točka je Detroit, ki višje od tretjega mesta v tej diviziji še ni bil.


Najprej pogled v spored. Ekipe te divizije bodo igrale proti ekipam divizij NFC South in AFC West. V tem delu je to srednje težki spored. Poglejmo še dve tekmi, ki sta različni ekipam iste divizije v letošnji sezoni.

Bears: @ PHI, vs. SEA
Packers: vs. STL, @ NYG
Lions: @ DAL, vs. SF
Vikings: vs. ARI, @ WAS

V tem delu je spored precej uravnotežen, vsaj danes se tako zdi.

NAPOVED

Green Bay Packersi me lani dolgo niso prepričali, a druga polovica sezone je bila izjemna. V celem letu niso zgubili niti ene tekme za več kot 4 točke, kar je neverjeten podatek. Nekaj podobnega pričakujem letos. Vrnila se bo množica igralcev, ki so bili lani poškodovani. Če Packersi ne bodo prvi, bom vsekakor šokiran. GB (13-3).

Detroit Lionsi so v zadnjih dveh letih zgradili zelo solidno ekipo, a rezultatov še ni. Velik razlog za to je skoraj vedno poškodovani Stafford. Če bo letos igral več, bodo Lionsi naredili še korak naprej, a v uvrstitev v končnici še ne verjemam. Pred leti sem verjel v podobno navdušanje nad to ekipo pred sezono, a najprej moram videti, da bom verjel. DET (8-8).

Chicago Bearsi so lani igrali v finalu konference NFC, čeprav realno niso bili druga ekipa konference. Napad je bil redko konstanten, obramba je bila precej boljša, a v NFL brez dobrega napada ne gre več. Letos se bo to potrdilo tudi pri tej ekipi, tokrat se bo nabralo precej manj zmag. CHI (7-9).

Minnesota Vikingsi so lani doživeli veliko razočaranje, letos z McNabbom načrtujejo ponoven napad višje. Pričakujem zelo soliden začetek, kasneje pa se bo znova pokazalo, koliko je nekdanji QB Philadelphie dejansko vreden. To se je kazalo že pri Eaglsih in lani pri Redskinsih. Letos bo pri 34 letih še toliko težje. MIN (7-9).

ANKETA

Kdo bo prvak divizije?


0 x komentirano:

Objavite komentar