torek, 14. februar 2012

Torkov komentar #41

Tokrat v Torkovem komentarju moje videnje situacije s Peytonom Manningom.

Kdaj Peyton pripravljen?
Kot sem že napisal pred tedni, Peyton si ne želi dolgega obdobja brez moštva, želi čim prej dobiti ekipo in opraviti čim več treningov, vendar bo realnost verjetno drugačna. Pri Coltsih se ga bodo znebili nekje do 13. marce, ne bom presenečen, če le dan ali dva prej. Sledilo bo obdobje, ko bo Manning moral prepričati ekipe, da je res zdrav, mnogi poročajo, da danes niti približno še ni pripravljen. Povsem možno je torej, da bo novo pogodbo podpisal šele julija ali avgusta.

Kdo ga bo vzel?
Gotovo je kar nekaj ekip, ki bi tudi s tričetrt tega, kar je Peyton bil pred operacijami, močno izboljšale mesto podajalca. Največ se govori o Miamiju in Washingtonu, a tu je zanimiva situacija. Dolphinsi letos začenjajo znova, imajo novega trenerja, hočejo napolnit stadion in skoraj gotovo bodo hoteli rešiti to vprašanje najkasneje do konca aprila. Če Manning do tokrat ne bo zdrav, ne bodo čakali in tvegali, vzeli bodo enega prostega igralca ali izbrali nekoga na draftu. Podobno je v Washingtonu, kjer Shanahan mora nekaj pokazati, še ena sezona brez končnice bi bila lahko zanj pogubna.

Drugi kandidati
Če bo šlo res tako, bodo julija ali avgusta v ospredje prišli drugi kandidati. Tu je Arizona, ki lahko sprva reče, da je bil lani lockout in Kolb ni imel dovolj časa. Celo poletje se torej pripravljajo z njim in nato vzamejo Manninga, če bo ta pripravljen. Podobno je z Jetsi, ki ne morejo biti preveč zadovoljni s Sanchezom. Morda je kandidat tudi Tennessee, možnost za to je majhna, a če se priložnost ponudi, jo bodo morda zagrabili. Od vseh omenjenih je Arizona zaradi brezveterja pod streho gotovo ena boljših opcij.

Veliko ugank
Vse te špekulacije pa se lahko podrejo, če Manning ne bo pripravljen. Vseeno se mi zdi, da bo jeseni nekje igral, še praj nas pa čaka ena najbolj norih "offsezon" za enega igralca. Prav lahko se zgodi, da bo Peyton sredi poletja pripravil javni trening za ekipe, da jim pokaže, da lahko igra. NFL Network in ESPN bosta takoj pripravila prenos dogodka z vsemi možnimi analizami. Dolgčas vsekakor ne bo, čeprav je do prve tekme sezone še več kot pol leta.


0 x komentirano:

Objavite komentar