torek, 6. september 2011

Torkov komentar #18

Torkov komentar je tokrat skoraj v celoti posvečen college footballu. Nekaj o dogajanju v prvem tednu in o tem, kar nas čaka v nadaljevanju sezone. Za konec pa še nekaj o NFL.

Krajše college tekme
Med prvim tednom letošnje NCAA sezone smo doživeli nekaj, kar se v footballu redko dogaja. Konec tekme pred iztekom igralnega časa. Zaradi neviht je bilo nekaj tekem prikinjenih, dve pa kar odpovedani. Michigan in Western Michigan sta končala, ko je bila v teku tretja četrtina. Predčasno sta končala tudi West Virginia in Marshall. V oveh primerih je favorit visoko vodil in obe ekipi sta se strinjali, da končajo srečanje. Drugače je bilo v dvoboju med USF in Notre Dame, kjer se prvi vodili cel čas, drugi pa so verjeli v povratek, ki pa se ni nikoli zgodil. Tekma je bila tako kljub prekinitvam zaradi slabega vreme odigrana v celoti.

Uvodna presenečenja
Prej omenjeni Notre Dame lahko štejemo med največja presenečenja prvega tedna. Po nekaj slabih letih je veljalo prepričanje, da bo letos spet po starem, a že v prvo ni šlo. Irishi so bili realno boljši, vendar so znova padli po pritiskom. Izgubili so kar pet žog in vrnitve ni bilo več. Malce presenetljivo je izgubil TCU, ki je lani blestel v obrambi, tokrat pa dopustil kar 50 točk. Sanj o BCS bowlu je tako za letos konec.

Poražen lanski finalist
Tudi Oregon je razočaral. Nihče ni verjel, da bodo dopustili kar 40 točk. Kot Irishi so tudi Ducksi naredili veliko napak na uvodni tekmi. V collegu povpravnih izpitov ni in finala letos za to ekipo ne bo. Oregon je tako v letošnjem koledarskem letu izgubil dve tekmi, obe proti SEC ekipama. Kljub zelo dobrim predstavam znotraj svoje konference so najpomembnejše tekme še vedno prevelik zalogaj. Auburn letos ni med favoriti, a tako slabe predstave ni nihče pričakoval. Na koncu so sicer srečno zmagali in še za en teden podaljšali niz nepremaganosti.

Boise State znova začel odlično
Broncosi so dobili še eno težko tekmo. Uspeva jim iz sezone v sezono. Tokrat so v Atlanti premagali Georgio. Napad, obramba, vse je delovalo vrhunsko. V preostanku sezone jih izmed težjih tekem čaka le še spopad proti TCU. Glede na prikazano ta teden ne bo niti to težko, a do takrat je še dolgo in Frogsi bodo gotovo igrali bolje. Če Boise State ostane neporažen, bo finale blizu. Vseeno bodo potrebovali nekaj sreče. V finalu bo gotovo ena SEC ekipa. Za drugo mesto v tekmi vseh tekem sta najverjetnejša kandidata zmagovalca konferenc Big Ten in Big 12. Če ti dve eipi izgubita po enkrat, bodo Broncosi končno tam, kamor si že toliko let želijo.

Tudi drugi teden nekaj super tekem
Prvi teden je mimo, bliža se drugi. Ena najbolj zanimivih tekem bo med Michiganom in Notre Dame. Irishi enostavno ne smejo začeti sezone z dvema porazoma, a v gosteh bo zmago vsekakor težko doseči. Za Wolverinese bo to prvi pravi test po menjavi trenerja. Je obramba leto boljša? Verjetno ja, saj slabša od lani skoraj ne more biti. V Ann Arborju vsekakor pričakujejo zmago. Druga izredno zanimiva tekma bo med South Carolino in Georgio. Prvi so imeli na prvi tekmi nekaj težav v prvem delu, kasneje je bilo bolje. Georgia ni imela realnih možnosti proti Boise State. Še en poraz bi lahko nakazal, da bo to še ena slaba sezona in hkrati zadnja za trenerja Richta. Poleg tega bi ta tekma lahko odločila zamgovalca divizije in potnika v finale SEC. Vsekakor ogromni vložki.

NFL pred vrati
Končno se bo začela tudi sezona lige NFL. Čez dve dni jo bodo odprli lanski prvaki, ki bodo doma gostili predlanske prvake. Packersi in Saintsi so zagotovilo za zelo zanimvo tekmo. Večina tekem prvega tedna bo odigranih v nedeljo, ko se bodo srečali Steelersi in Ravensi, Jetsi in Cowboysi, Texansi in Coltsi, ... V ponedeljek bosta tradicionalno za uvod na sporedu dve tekmi.


0 x komentirano:

Objavite komentar