četrtek, 2. februar 2012

Patriots

Včeraj sem predstavil recept do zmage, danes in jutri sledi nekaj o posamezni ekipi. Sedaj so vsem že znane vse podrobnosti obeh ekip, primerjava ekip po pozicijah sledi v nedeljo, zato tokrat ne bom o tem. Pot do Super Bowla je tudi vsem znana. Tokrat si bom za vsako ekipo postavil eno zanimivo vprašanje in poskušal nanj odgovoriti. Najprej predstavnik AFC konference.

Kako ima lahko ekipa z 31. obrambo lige 13 zmag (+2 v končnici)?
Podatki so znani, kako je torej Patsem uspelo? Del odgovora se skriva v nasprotnikih. Od 15 zmag so bile le tri proti ekipam, ki so imele napad po zraku, ki je sodil med 10 najboljših letos. To so Eaglesi, Cowboysi in Chargersi. Kljub temu po logiki do 15 zmag vseeno ne bi smeli priti. Drugi del odgovora se skriva v igranju v rdeči coni, kjer obramba igra bolje in tako nasprotniki velikokrat dosežejo le 3 točke namesto 7, lahko tudi 0, spomnimo se Chargersov. Zasluge grejo tudi Belichicku, saj njegove ekipe naredijo zelo malo napak, izgubljenih žog je malo in nasprotnik si mora vsako priložnost sam priboriti. Na koncu je tu še Brady, ki naredi cel napad boljši, in lahko na skoraj vsak uspeh nasprotnikov odgovori s še boljšim napadom.

Vse to skupaj je povzročilo, da so kljub tako švoh obrambi Patriotsi na Super Bowlu. Ne gre pozabiti, da je treba statistiko brati zelo pazljivo. Napad New Englanda je večinoma zelo učinovit in hitro zaključuje svoje napade, nasprotnik tako dobi veliko priložnosti, da postavi svoj napad na igrišče. Če bi Patsi več tekli in imeli kakšnega slabšega QB-ja, bi bila obramba statistično precej boljša, a 15 zmag gotovo ne bi bilo.

Kako bo v nedeljo? Od zgornjih štirih razlogov imajo Patsi tokrat pokrita dva, morda tri. Igra Bradyja bo predvsem odvisna od bitke med napadalno linijo Patriotsev in obrambno linijo Giantsov. Prvi razlog za letošnji uspeh je, da so redko igrali proti super napadom po zraku. Tokrat bo na nasprotni strani žoge ravno tak napad. Obramba bo torej za končni uspeh morala igrati bolje na celem igrišču, ne le v rdeči coni.


0 x komentirano:

Objavite komentar