četrtek, 16. junij 2011

Pacific-12

Pacific-12 združuje ekipe, ki se nahajajo blizu Tihega oceana. Do lani je bilo ekip 10, letos jih bo 12, novi dve se nahajata precej bolj na vzhodu. To sta Utah in Colorado. Celotno gledano vsi premiki lani nimajo veliko povezave z geografskimi lokacijami šol, veliko bolj pomembni so bili finančni razlogi. Sedaj konferenca povezuje zvezne države Washington, Oregon, California, Utah in Colorado. USC je zgodovinsko najuspešnejši, zadnji dve sezoni je z le enim porazom najboljši Oregon. Zadnji državni prvak iz te konference je USC, ki je bil najboljši v sezoni 2004, čeprav uradno zaradi sankcij s strani NCAA prvaka te sezone ni.

šole: Arizona, Arizona State, California, Colorado, Stanford, Oregon, Oregon State, UCLA, USC, Utah, Washington, Washington State.

sistem tekmovanja: Do lani so igrali vsak z vsakim, letos bosta v konferenci prvič dve diviziji (severna in južna). Vsaka ekipa bo tako igrala proti vsakemu znotraj divizije (5 tekem), štiri tekme proti ekipam iz druge divizije in tri tekme proti ekip izven konference. Štiri kalifornijske ekipe (California, Stanford, UCLA, USC) bodo kljub razporeditivi v različni diviziji vsako leto igrale vsaka z vsako. Zmagovalca obeh divizij se bosta uvrstila v finalno tekmo, ki bo letos prvič. Za zmago v diviziji se šteje izkupiček na 9 tekmah znotraj konference. Če je na vrhu izenačenje se gleda medsebojne tekme, izkupiček znotraj divizije,...

zadnji prvaki: USC je prevladoval velik del zadnjega desetletja, sledila je slaba sezona 2009, nato kazen s strani NCAA in minilo bo nekaj let, da se bodo Trojansi spet povzpeli na vrh. Trenutno je najboljši Oregon, ki je v lanski sezoni prišel vse do finala za državni naslov.

2001 - Oregon
2002 - Washington State, USC
2003 - USC
2004 - USC
2005 - USC
2006 - USC, California
2007 - USC, Arizona State
2008 - USC
2009 - Oregon
2010 - Oregon

sezona 2011: Oregon bo gotovo spet blizu vrha. Zadnjo sezono bo težko ponoviti, a Pac-12 ni najmočnejša konferenca in tudi s kakšno zmago manj bo možno priti na vrh. Zanimivo bo videti, kaj bo naredil Utah, ki je doslej igral v precej slabši konferenci. Stanford pričakujem v zgornji polovici lestvice, za ve ostale pa je karkoli težko reči. Lani je tretje in sedmo mesto ločila le ena zmaga.

severna divizija:

Oregon Ducks (9-0 lani znotraj konference) so igrali izjemno hitro in v drugem polčasu jim nihče več ni mogel slediti. Zdi se, da imajo letos priložnost za še en naslov.


Stanford Cardinal (8-1) je ekipa, ki je lani doživela vrh. Štiriletno delo se je poplačalo in šola je prvič po letu 1999 zabeležila le en poraz. Po sezoni je trener odšel in težko verjamem, da bo Stanford znova tako visoko.


Washington Huskies (5-4) so v zadnji sezoni Lockerja pričakovali kakšno zmago več, a tretje mesto v konferenci ni bil slab rezultat. Šola je bile prej kar nekaj sezon na dnu.


Oregon State Beavers (4-5) so bili sposobni več, tudi v zadnji tekmi proti Oregonu so bili nekaj časa blizu, kasneje pa niso več zmogli slediti nasprotniku, podobno kot na nekaj drugih tekmah.


California Golden Bears (3-6) imajo za sabo še eno slabo sezono. Tokrat so končali šele na 8. mestu, kar je najslabša uvrstitev v zadnjih 9 sezonah.


Washington State Cougars (1-8) so zadnja leta zelo slabi. Le pet zmag v treh sezonah, tudi lani so končali povsem na dnu.


južna divizija:

USC Trojans (5-4) so na začetku lanske sezone veliko obljubljani, kasneje pa igrali po svojih zmožnostih. Dejstvo je, da ekipa trenutno ni tako dobra kot bi si marsikdo želel. Vprašanje tudi, če je trenutni trener sposobne velikih rezultatov.


Arizona State Sun Devils (4-5) so prikazali povprečno sezono. Če bi katerega od treh tesnih porazov spremenili v zmago, bi bil vtis malce bolši.


Arizona Wildcats (4-5) so začeli odlično (4-1), ob koncu pa štirje zaporedni porazi in vtis, ki so ga pustili v začetku, so močno pokvarili.


UCLA Bruins (2-7) se že nekaj sezon ne morejo dvigniti z dna. Tudi lani ni bilo drugače. Le dve zmagi in predzadnje mesto na končni lestvici.


Utah Utes (7-1 v Mountain West) so pred težko nalogo. Dokazati morajo, da dobri rezultati niso le zaradi lažje konference, ampak da je ekipa res kvalitetna.


Colorado Buffaloes (2-6 v Big 12) niso pustili dobrega vtisa v zadnji Big 12 sezoni. Pac-12 je šibkejša konferenca, vsaj kakšno zmago več bi morali zbrati letos.


0 x komentirano:

Objavite komentar