torek, 7. junij 2011

New York Jets

Jetsi so sprva kot New York Titansi začeli leta 1960 v ligi AFL. V sezoni 1968 so prvič prišli v končnico in na Super Bowlu priravili veliko presenečenje, ko so premagali Baltimore. Prvič se je zgodilo, da je AFL ekipa premaga NFL ekipo. Ta zmaga je močno vplivala k hitri združitvi lig, Jetsi pa tega uspeha niso več nikoli ponovili. 4-krat so zatem igrali v finalu konference, a vsakič izgubili. Novo upanje za navijače te ekipe so prinesele spremembe pred sezono 2009, ko je Ryan sestavil izjemno obrambo. V sezoni 2009 so Jetsi podrli rekord franšize po prejetih točkah v eni sezoni.

največji uspeh: 1-krat Super Bowl prvaki (1968)
prvaki divizije od 2002: 2002
končnica od 2002: 2002, 2004, 2006, 2009, 2010
record (redni del): 351-413-8
record (končnica): 12-13
več: www | wiki | NFL.com

Stanje franšize: Jetsi so edina ekipa lige, ki so se uvrstili v finale konference v obeh zadnjih dveh sezonah. Predvsem odlična obramba je pripomogla k tem dosežkom. Napad počasi napreduje, a je še vedno precej manj uspešen kot v zadnjih dveh letih pred Sanchezom. Poleg odlične obrambe so bili Jetsi deležni precej sreče v teh sezonah. Predlani je Ryan svojo ekipo že odpisal pa so potem Coltsi in Benglasi proti njim igrali le, ker so morali. Tudi od lani ostaja v spominu nekaj neverjetnih zaključkov tekem (DEN, DET, CLE, HOU). Je pa res, da slabim ali povprečnim ekipam niti veliko sreče ne pomaga.

Začetek trenutnega obdobja: Vse se je začelo pred dvema sezonama, ko je Ryan prvič prevzel mesto glavnega trenerja v NFL. Jetsi so draftali Sancheza in ta je v le dveh sezonah izenačil rekord lige po številu zmag v končnici v gosteh za podajalca. Daleč od tega, da bi bil ta QB glavni razlog za te uspehe, a nekaj tekem je Sanchez odločil skoraj sam. Sedaj so izgubili dve finali tekmi zapored in počasi se začenja pojavljati vprašanje, če je ta ekipa sposobna zmagati zelo pomembno tekmo. Videli bomo, kako se bo dvoboj z New Englandom odvijal letos.


Se bodo Jetsi uvrstili v končnico?


0 x komentirano:

Objavite komentar