torek, 21. junij 2011

Osem tekem več bo rešilo CBA

Prvič po več kot treh mesecih lockouta so v javnost prišle nekatere podrobnosti novega dogovora med lastniki in igralci. To med drugim potrjuje, da je dogovor res blizu. Izvedeli smo, da 18 tekem rednega dela še vedno ni dogovorjenih, da bo po letu premora znova uveden salary cap, da bo salary cap tudi za novince in podobno. A vse to so le podrobnosti v primerjavi z največjo novostjo, ki se obota. Novost, ki bo rešila vsa nesoglasja.

Kot vemo, lastniki in igralci se niso mogli dogovoriti, kako razdeliti dobiček. Da bosta obe strani zadovoljni, je najlažje narediti nekaj, s čimer se dobiček poveča. In ravno to bodo storili. Uvedli bodo tekme v četrtek skozi celo sezono in ta paket prodali za približno milijardo USD. Tako se bo vsako leto zbralo precej več denarja in razdelitev vsaj nekaj naslednjih let ne bo problematična.

Doslej je sedem tekem v čertek prenašala mreža NFL Network, ki je last lige NFL, eno tekmo v četrtek pa NBC. Celoten paket bo sedaj obsegal 16 četrtkovih tekem, ki bo prodan eni TV mreži. Za običajnega gledalca to pomeni 24 ur footballa več vsako leto. Te spremembe bodo uvedene v sezoni 2012. Vsekakor odlična novica.

Morda druga največja novica dneva pa ta, da bodo po novih pravilih štiri leta igranja v ligi dovolj za status FA.


0 x komentirano:

Objavite komentar