četrtek, 26. maj 2011

Trenerji na strani igralcev

Od začetka lockouta pa do včeraj so bili trenerji med igralci in lastniki. Niso se opredelili, čeprav jih ni bilo malo, ki so dejali, da je vsak izgubljen dan slab za ligo. Včeraj je NFLCA (organizacija trenerjev) izročila sodišču v St. Louisu dokument, s katerim so se postavili na stran igralcev in zahtevajo, da se stvari čim prej uredijo.

Medtem je komisar lige dejal, da se počasi približuje datum, ko bo treba odpovedati prve tekme. Ni rekel, kateri datum je to, ampak prve tekme predsezone so sedaj zelo ogrožene. 7. avgusta je na sporedu prva tekma, v Cantonu bi se morali pomeriti Bearsi in Ramsi. Edini datum, ki ga je postavili liga v povezavi s preklicem tekem, je 1. avgust. Če do takrat ne bo dogovorjen nov CBA, bo odpadla tekma v Londonu med Bearsi in Bucsi.

Danes je torej 26. maj, od začetka lockouta sta minila že več kot dva meseca in v tem času se ni zgodilo nič produktivnega. Za zdaj noče noben popustiti in če bo šlo tako naprej, se bodo uresničili najbolj črni scenariji. Sedaj vsi čakajo 3. junij, ko se bo začel postopek na omenjenem sodišču v St. Louisu. Po doslej videnem je več možnosti, da bo to sodišče odločilo v prid lastnikom, a to ne pomeni kaj dosti. Do dogovora med lastniki in igralci mora vseeno priti.


0 x komentirano:

Objavite komentar