četrtek, 19. maj 2011

Najboljše tekme sezone, week 1

Sezona college footballa se bliža. Poglejmo, katere tekme bodo pritegnile največ pozornosti. Spored ekip je v več kot polovici vsako sezono enak, nekaj tekem pa se vsako leto spremeni. Tukaj sem se osredotočil le na te tekme, ki se spreminjajo vsako leto in pogledal, katere od teh bodo najbolj vplivale na potek sezone. Danes week 1.

LSU - Oregon, Cowboys Stadium, 3. september
Težko bi pripravili bolj zanimivo tekmo za začetek sezone. Morda bo to celo najbolj pomembna tekma rednega dela. LSU je letos eden od favoritov najmočnejše konference v državi, Oregon pa lanski finalist. Slednjim bi poraz že onemogočil ponovno uvrstitev v National Championship Game, LSU Tigersi si s tem porazom še ne bi zaprli teh vrat, a pot do finala bi bila zelo težka. Dva favorita sezone takoj v prvem tednu, fantastično.

-

Boise State - Georgia, Georgia Dome, 3. september
Malce manj privlačen dvoboj kot zgoraj, a še vedno vreden ogleda. Vsi se spomnimo, kako malo je Broncosem lani zmanjkalo, da bi imel možnost uvrstitve v finale. Tekma proti Bulldogsom bo sicer teoretično na nevtralnem terenu, a vemo, da bodo navijači Georgie v veliki večini. Za sam finale sezone se Bulldogsi verjetno letos ne bodo borili, Boise State pa bi tam vsekakor rad prišel in za znjih znova velja: sezona brez poraza ali nič.

-


2 x komentirano:

can't wait...kdaj pa so te tekme, oz. keri vikend se začne sezona? :)

3. september je prva sobota, sezona se sicer začne 1. 9. Obe omenjeni tekmi pa 3. 9. ob 2.00 ponoč v noči na nedeljo.

Objavite komentar