sreda, 18. maj 2011

Krajša NFL sezona

Z vsakim dnem, ko dogovora med igralci in lastniki ni, je večja verjetnost, da bo letošnjo sezono treba skrajšati. Tudi če se 5. septembra vse dogovorijo, liga 11. septembra ne bo mogla kar začeti s tekmami. Po mnenju poznavalcev bi NFL potrebovala 3 tedne od sklenitve dogovora do začetka tekmovanj.

Zadnji primer, ko je bila sezona krajša, se je zgodil leta 1987, ko so zaradi stavke igralcev odigrali 15 tekem namesto 16. Sistem tekmovanja je ostal nespremenjen.

Bolj zanimiv primer se je zgodil leta 1982. Stavka igralcev je povzročila, da je bilo odigranih le 9 tekem rednega dela. Za to sezono so ukinili divizije in po 8 najboljših ekip iz vsake konference se je uvrstilo v končnico, kjer je vseh 16 ekip igralo že od prvega kroga končnice.

Kako bo letos, je težko napovedati. Liga še ni sporočila, če bodo v primeru skrajšanja sezone, naredili nov spored. Še vedno vztrajajo pri tem, da se bo vse začelo v načrtovanih terminih. Je pa tudi res, da v sedanjem sporedu prvič do nekaj desetletjih obstajajo tedni, ko ni na sporedu nobene divizijske tekme. Te tedne bi tako prve prečrtali, če bo potrebno.


0 x komentirano:

Objavite komentar