nedelja, 22. maj 2011

Najboljše tekme sezone, week 2

Danes nadaljujem s pregledom najbolj zanimivih tekem letošnje sezone. Kot sem napisal že prejšnjič, gre pri tem pregledu le za tekme, ki niso na sporedu vsako sezono. Te tekme so večinoma na sporedu v prvem mesecu sezone. Čeprav se sezona odloča v zadnjih tednih pa lahko slab dan v prvih tednih že pomeni konec za nekatere ekipe.

Arizona @ Oklahoma State, 8. september
Arizona je lani začela odlično (7-1), potem pa 4 porazi, ki so jih oddaljili od vrha konference. Oklahoma State je igrala precej bolje, le dva poraza celo sezono, a eden od njiju v nepravem trenutku. Če bi Cowboysi premagali Soonerse v zadnjem tednu, bi se uvrstili v finale konference. Tako pa so igrali v bowlu prav proti Arizoni. V 2. tednu letošnje sezone bodo Wildcatsi torej lahko maščevali poraz (10-36), kar pa bo vse prej kot lahko. Po tej tekmi jih čakata spopada proti Stanfordu in Oregonu. Kaj hitro se lahko, da Arizona pade na 1-3.

@

Alabama @ Penn State, 10. september
Ekipi sta se v 2. tednu pomerili že lani. Alabama je tekmo dobila brez večjih težav. Penn State je takrat pokazal, da še ni zrel za velike tekme, čeprav je kasneje v sezoni vendarle igral bolje kot se je napovedovalo. Tokrat bi morala biti razlika manjša. Alabama je izgubila kar nekaj igralcev, tekma se igra na Beaver Stadiumu in kaj hitro se lahko zgodi, da bo v zadnji četrtini še vse odprto. Je pa res, da je Alabama favorit in poraz bi bil precej velik udarec. To bo že 541. tekma za Joe Peterna na klopi Lionsev, neverjetno.

@

BYU @ Texas, 10. september
Texas je lani močno razočaral. Po porazu v finalu v sezoni 2009 le 5 zmag v lanski sezoni, kar je za to ekipo katastrofa. Tekma proti BYU je najtežja v septembru, Longornsi jo morajo dobiti, da ostanejo pri vrhu, sicer lahko hitro padejo v lanske tirnice. BYU bo prve 3 tekme igral proti ekipam iz BCS konferenc, kar bo kar velik izziv. Zmaga proti Texasu bi tako lahko pomenila zelo veliko. Lani Cougarsi začeli sezono 1-4.

@


0 x komentirano:

Objavite komentar