petek, 13. maj 2011

Fiesta Bowl ostaja med elito

Fista Bowl, eden od 4 najbolj elitnih bowlov, se je nekaj mesecev nazaj znašel v težavah in zdelo se je, da ga bo BCS zamenjal s katerim od drugi bowlov, Cotton Bowl bi bil primerna zamenjava. Za kaj je šlo? Že dolgo časa nazaj so se pojavile govorice, da so uslužbenci tega bowla sodelovali pri volilni kampaniji, česar pa Fiesta Bowl ne sme početi, saj gre za neprofitno organizacijo. Marca letos so ven prišle podrobnosti. Skoraj 50.000 USD je bilo porabljenega denarja za politične namene. Direktor bowla je bil tako odpuščen

Danes je odločitev BCS-a znana. Fiesta Bowl ostaja, kjer smo ga vajeni. Plačati bo moral 1 milijon USD kazni in ena najbolj pomembnih bowl tekem bo znova na sporedu v Arizoni. Letos je Fiesta Bowl gostil tudi tekmo za naslov državnega prvaka med Auburnom in Oregonom.

Verjetno pričakovana poteza. Če bi ta bowl odslovili, bi to pomenilo kar veliko spremembo in zopet se jih ne bi najdlo malo, ki bi trdili, da če že so spremembe, bi moral BCS postaviti temelje za prihod končnice v naslednjih letih.

Spomin na eno najbolj znanih tekem Fiesta Bowla. Boise State je šokiral svet, ko je po podaljšku premagal Oklahomo, 1. januar 2007.


0 x komentirano:

Objavite komentar