ponedeljek, 9. maj 2011

Spremembe pravil

V ligi NFL se trenutno zaradi znanih razlogov dogaja zelo malo, zato tudi spremebe pravil tekmovanja te dni niso aktualne, čeprav se je o nekaj predlogih po koncu lanske sezone veliko govorilo. 3 od teh predlogov so zelo blizu uresničitvi v bližnji ali dalnji prihodnosti. Ne pravim, da se bodo uresničili, a ti trije predlogi so edini, ki imajo realne možnosti.

18 tekem
Zanimiva je zgodba s tem predlogom. Že vsaj 2 leti poskuša liga vse udeležence pripraviti na sezono, ko se bo pač igralo 18 tekem in zdelo se je, da se bo to prej ali slej zgodilo. Ampak prišel je lockout in sedaj se je vse zasukalo. Zdi se, da bo ta predlog eden od zadnjih adutov lastnikov pri pogajanjih. S tem bodo lahko na koncu znižali mejo, do katere bodo igralci še pripravljeni iti. Ali pa bodo vztrajali pri 18 tekmah in popustili igralcem pri pogajanjih za nov CBA. 2 novi tekmi bi vsekakor prinesli lep kos dodatnega denarja.

Več zmag prinese prednost domačega terena
Prvak divizije bo vedno uvrščen v končnico, tu ni dvoma. Čeprav je lani Seattle dosegel le 7 zmag in osvojil divizijo, se v tem delu to pravilo ne bo spremenilo. Lahko pa se spremeni tako, da bi prednost domačega terena imela ekipa, ki je v rednem delu zbrala več zmag. To se mi vsekakor zdi pošten predlog. Če bi to pravilo veljalo že lani, bi se vse Wild Card tekma igrale na drugem stadionu.

NO (11-5) - SEA (7-9)
GB (10-6) - PHI (10-6)
NYJ (11-5) - IND (10-6)
BAL (12-4) - KC (10-6)


8 ekip (iz vsake konference) v končnico
S tem bi precej zmanjšali vpliv pravila, da gre vsak prvak divizije v končnico. Naprej bi se uvrstili še 2 ekipi iz vsake konference in zelo težko bi rekli, da je kakšna dobra ekipa ostala zunaj. Po tej spremembi bi vseh 8 ekip igralo že prvi teden končnice in razen prednosti domačega terena visoka uvrstitev v rednem delu ne bi več prinesla tedna počitka. Jaz tega pravila ne bi uvajal. Res, da se vsakih nekaj let zgodi, da kakšna dobra ekipa ostane zunaj po sedanjem pravilu, a večinoma je 6 ekip ravno prav. Če bi to pravilo veljalo lani, bi se v končnico uvrstili še: SD, JAC, NYG, TB.

Katero od sprememb podpirate (lahko več odgovorov)?


5 x komentirano:

Podpiram samo Več zmag - domači teren. 18 tekem bi blo sicer dobro za nas navijače, ne pa za igralce. Glede 8 ekip v končnico pa se tudi ne strinjam, naj kar ostane 12 kot je zdaj.

@ Arizona Cardinals: "Glede 8 ekip v končnico pa se tudi ne strinjam, naj kar ostane 12 kot je zdaj."-
nisem prepričan, a po mojem mnenju si narobe razumel pravilo "8 ekip v PO"- po novem bi se jih v PO uvrstilo po 8 iz vsake konference, torej 16.

Meni osebno se zdi pravilo super, saj bi pomenilo več tekem v končnici, ki je najbolj zanimiv del sezone.

Morda res napačen naslov razdelka v postu. Sem popravil sedaj. Ja, 2x8 je mišljeno.

AHA. Ja, narobe razumel. Če pa je tako, pol se pa definitivno strinjam plus tega bi imeli še več šans za končnico, tudi recimo slabše ekipe ki jih ne uspeva ravno vsako leto.

Offtopic: NYG, a tu bi js pod nujno moral uporablat google profil, pa tole ko moram pri vsakem komentarju na koncu skoz pisat črke? Prijavit na tej strani prav se ne da?

Lp

Spremenjeno sedaj, da ni treba več vpisovat črk.

Vseeno je, lahko izbereš enega od profilov ali pa vpišeš Ime/URL.

Prijaviš se lahko le na forumu.

Objavite komentar