petek, 3. februar 2012

Giants

Tekma leta je vse bližje, Super Bowl bo odigran v nedeljo, Brady in Manning bosta po šitirih letih znova začetna podajalca na zaključku NFL sezone. Tretjič v 46-letni zgodovini se bo zgodilo, da bomo drugič gledali ista podajalca na dveh Super Bowlih. Včeraj sem sem napisal nekaj o Patriotsih, danes sledi na podoben način predstavitev Giantsov.

Kako je lahko 7-7 ekipa prilezla na Super Bowl?
New York je šele prva ekipa v obdobju odkar se igra 16 tekem, ki je iz 7-7 prišla v veliki finale lige. Torej, kako jim je uspelo? Prvi razlog je, da divizija NFC East v tem istem obdobju ni bila nikoli tako slaba kot letos. Prvič se je zgodilo, da nobena ekipa ni dosegla 10 zmag, 9 je bilo torej dovolj za naslov prvaka. Giantsi so lahko iz 7-7 prišli na 9-7 in se tako uvrstili v drugi del sezone. V večini preostalih let bi bil ta dosežek premalo.

Drugi razlog je zdravje ekipe. Čeprav naj poškodbe ne bi bile opravičilo za slabe nastope, ostaja dejstvo, da so ekipe v NFL zelo izenačene in že manjko enega ali dveh igralcev iz začetne postave je dovolj, da zmag ni. New York je že pred sezono izgubil nekaj ključnih igralcev, med sezono pa so nekaj tekem izpustili Nicks, Bradshaw, Baas, Umenyiora, Boley in še nekateri drugi. Sredi decembra so se vsi vrnili na igrišče in vse do danes je vseh 53 igralcev bilo pripravljenih na vsako tekmo.

Tretji razlog je taktika v obrambi. V prvih 14 tekmah smo videli kar nekaj odprtih lovilcev nasprotnih ekip, tudi LB-ji velikokrat niso stali tam, kjer bi morali. Pred tekmo z Jetsi je obrambni koordinator Fewell poenostavil nekaj shem in od takrat vse zgleda veliko bolje.

Četrti razlog so izgubljene žoge. Celo sezono so bili Giantsi kar uspešni na tem področju, vendar ne tako kot v zadnjih petih tekmah, ko so izgubili le 2 žogi, nasprotniki kar 11.

Vse to skupaj je torej pripomoglo, da Giantsi v zadnjih petih tekmah igrajo precej bolje in so iz 7-7 prišli vse do Super Bowla in lahko v nedeljo postanejo prva 9-7 ekipa s prstanom. Če jim bo uspelo ponoviti igro z zadnjih tekmem, bo uspeh zelo blizu.


0 x komentirano:

Objavite komentar