sreda, 1. februar 2012

Super Bowl - kako zmagati tekmo?

Giantsi in Patriotsi, obe letošnji ekipi sta sedaj že vsem dobro znani. Poglejmo, kaj morata ti ekipi narediti, da bosta lahko računali na veliko zmago. Zmagovalci bodo svoji franšizi priborili četrti prstan in jo tako postavili med pet najboljših v Super Bowl eri.

New England mora za zmago odigrati vsaj solidno v obrambi. Znane so težave v secondaryju, vendar je dejstvo, da v zadnjih tednih niso igrali proti najboljšim napadom po zraku. Patsi so zmagali zadnjih 10 tekem, na drugi strani so bili naslednji začetni QB-ji: Sanchez, Palko, Young, Orlovsky, Grossman, Tebow, Moore, Fitzpatrick, Tebow in Flacco. Od 10 nasprotnikov so imeli le Eaglesi napad po zraku, ki je bil v zgornji tretjini lige. Tokrat bo na drugi strani peti najbojlši zračni napad lige in QB, ki je brez dvoma boljši od vseh prej omenjenih.

Zadnja obrambna linija Patsev bo torej imela ogromno dela. V NFC finalu smo videli, koliko težav je imel Rogers pri pokrivanju Cruza na "slot" položaju. Če bo tokrat v nekaterih postavitvah to nalogo prevzel Edelman, bo težav za predstavnike AFC konference še več. Vseeno pa ni tako preprosto, igralci iz New Englanda igrajo najbolje v največjih tekmah, spomnimo se, kako je "neznani" CB izbil žogo iz rok Evansa in preprečil zmago Ravensov.

New York lahko zmaga v tekmi z veliko napada, vendar pa bi Giantsi raje do neke mere ustavili napad nasprotnikov in zmagali z obrambo. Secondary New Yorka je boljši od nasprotnega, vendar še vedno ne dovolj dober, da bi ustavil Bradyja. Znova je rešitev v liniji. Obrambna linija bo morala odigrati odlično, precej bolje kot v NFC finalu. Podlaga v Indianapolisu je narejena po meri Coltsev in je tokrat super darilo Giantsom, ki imajo zelo eksplozivno linijo, "pass rusherji" bodo lahko še hitrejši kot ponavadi

Če bodo lahko hitro prišli mimo napadlne linije Patriosev, bo Brady v težavah, ne bo imel dovolj časa za pregled nad igriščem in natančnih metov lovilcem ne bo. Mnogi radi gledajo število sackov, vendar to ni tako pomembno. Če lahko nasprotni igralci naredijo QB-ja nemirnega, je to že dovolj, da ta nima dobre tekme. Napadalna linija New Englanda bo torej morala igrati precej bolje kot pred štirimi leti.

Kdo bo torej bolje opravil svojo nalogo? Secondary Patriotsev ali obrambna linija Giantsev? Obe ekipi sta zelo dobri v napadu, vendar na koncu bo odločila obramba, kot že tolikokrat v finalih tekmah.


0 x komentirano:

Objavite komentar